Zigana faciasını unutmadılar

Muş Kayak Evi'nde düzenlenen 1. Kademe Türkiye Dağ Kayağı yarışması Gönül Köprüsü Projesi kapsamında Trabzon'dan Muş'a gelen öğrencilerinde katılımı ile gerçekleştirildi.

Zigana faciasını unutmadılar

Zigana Dağı'ndaki çığ felaketinde hayatını kaybeden dağcı arkadaşları anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ile başlayan yarışta, 10 dağcı 2 bin 150 metrelik parkurda dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele ettiler. Yarışma sonucunda birinciliği Erzurum bölgesinden Mustafa Tekin, ikinciliği Erzincan bölgesinden Halit Yüce ve üçüncülüğü Isparta bölgesinden Durmuş Uçkun aldı.

Muş'ta düzenlenen kamp ve eğitim çalışmaları ile ilgili olarak açıklamada bulunan TDF Dağ Kayağı Kurulu Başkanı Yılmaz Ünal, "Muş'ta bir haftalık dağ kayağı kampı düzenledik. Bu kampın sonunda Türkiye'de ilk defa 1. Kademe Dağ Kayağı yarışması düzenledik. Bu yarışmayı Zigana'da meydana gelen çığ felaketinde hayatını kaybeden dağcı arkadaşlarımızın anısına gerçekleştirdik. Bu arada Muş'a gezmeye gelen Trabzonlu öğrencilerimiz de bizim yanımızda oldular. Trabzonlu öğrencilerimizle birlikte hayatını kaybeden arkadaşlarımızın anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunup yarışmamızı düzenledik" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam