Zanlı polis önce o silah çekti

Yalova'da dün araç parkı yüzünden çıkan tartışmada kendisine silah çeken müteahhidi tabancayla öldüren polis Memuru Gökmen Erdem'in (32) sorgulaması tamamlandı.Tartışmada ilk olarak Hüseyin Turgut'un (40) silah çektiğini belirten Görmen Erdem, “Kendimi sa

Zanlı polis önce o silah çekti

Yalova'da dün araç parkı yüzünden çıkan tartışmada kendisine silah çeken müteahhidi tabancayla öldüren polis Memuru Gökmen Erdem'in (32) sorgulaması tamamlandı.

Tartışmada ilk olarak Hüseyin Turgut'un (40) silah çektiğini belirten Görmen Erdem, “Kendimi savunmak istedim” dedi. Bazı görgü tanıklarının önce polis memurunun, bazılarının ise önce müteahhitin silah çektiğini söylediklerini belirten polis yetkilileri, öldürülen mimar müteahhidin ruhsatsız silah taşıdığı için daha önce hakkında iki kez işlem yapıldığınının anlaşıldığını kaydetti..


Bursa'nın Kestel ilçesinde görev yapan polis memuru Gökmen Erdem, kendisi gibi polis olan eşi ve oğluyla Yalova'da yaşayan annesini ziyarete geldi. İddiaya göre Görmen Erdem otomobilini park ederken, aracını geri geri süren Hüseyin Turgut'u, korna çalarak uyardı. Bununun üzerine taraflar arasında başlayan tartışma, küfürleşme ve kavgaya dönüşünce, Erdem ve Turgut silahlarını çıkartıp karşılıklı olarak birbirlerine ateş etti. Hüseyin Turgut'un tabancasından çıkan 5 kurşunun isabet etmediği polis memuru Gökmen Erdem yara almadan kurtulurken, Erdem'in tabancasından çakan 4 kurşundan ikisi vucuduna isabet eden Hüseyin Turgut, ağır yaralı olarak kaldırıldığı Yalova Devlet Hastanesi'nde ameliyat edilirken öldü.

“ÖNCE O SİLAH ÇEKTİ”

Olaydan sonra polis tarafından Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Gökmen Erdem, tartışmayı Hüseyin Turgut'un başlattığını, eşinin ve çocuğunun yanında kendisini küçük düşürdüğünü, silah çekince de kendisini korumak zorunda kaldığını söyledi. İfadesi alınan Gökmen Erdem, bugün geniş güvenlik önlemleri altında 'Adam öldürmek' suçundan adliyeye çıkartıldı. Erdem'in polis olan eşi ise dün akşam savcılıkta ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

Yalova'nın sevilen ve sayılan mimar ve müteahhitlerinden Hüseyin Turgut, bugün Çınarcık İlçesi'nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazından sonra toprağa verilecek. 2 çocuk babası Turgut'un olaya tepki gösteren yakınları, haklarını yasal yollardan sonuna kadar arayacaklarını söyledi.

Olayla ilgili soruşturmaya Yalova Cumhuriyet Savcılığ'nca başlanırken, Öldürülen Hüseyin Turgut'un ruhsatsız silah taşımaktan, iki kez hakkında yasal işlem yapıldığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler