Yüz nakli onlarada umut oldu

Antalya'nın Kemer ilçesinde ikamet eden Celal Kemer (64) ve Mazlum Kemer (64) çiftinin 17 yaşındaki kızları Gülbahar Kemer'in 3 günlükken sobadan gelen bir kıvılcım sonucu yüzünün tamamı yandı. İlk ameliyatı Almanya'da yapılan Gülbahar, Türkiye'de de birk

Yüz nakli onlarada umut oldu

Antalya'nın Kemer ilçesinde ikamet eden Celal Kemer (64) ve Mazlum Kemer (64) çiftinin 17 yaşındaki kızları Gülbahar Kemer'in 3 günlükken sobadan gelen bir kıvılcım sonucu yüzünün tamamı yandı. İlk ameliyatı Almanya'da yapılan Gülbahar, Türkiye'de de birkaç kez ameliyat geçirdi. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde Uğur Acar'a yapılan yüz naklinden sonra umutlanan Gülbahar medyada çıkan haberleri takip ettikten sonra ailesinden aynı doktora götürmelerini istedi.

 Almanya'nın Hagen Üniversitesinde burun ameliyatı geçirdiğini söyleyen Gülbahar Kemer, "Burnum da Uğur'un burnu gibiydi, ameliyat oldum. Ondan sonra ameliyatlarım yarım kaldı, birkaç sene daha geçti, Türkiye'de bu ameliyata ruhsat verildikten sonra yapmak kararı verdik" dedi.

Yüzündeki yanıklardan dolayı arkadaşları arasında bir sorun yaşamadığını belirten Gülbahar, kendisini ameliyata tamamen hazır hissettiğini söyledi. Anne sütü emmeden sobadan gelen bir kıvılcım sonucu kızının yüzünün yandığını kaydeden baba Celal Kemer, şöyle konuştu: "Bu sabah geldik, başvuru yaptık, bizimle görüşecekler. Kızımın çevresindeki arkadaşları evlenirken, düğün yaparken o da kötü oluyor, acaba benim sonum ne olacak diye düşünüyor."

Anne Mazlum Kemer ise Türk halkının duyarlı olduğunu belirterek "İnşallah böyle bir bağış yaparlar, Gülbahar'ın gençliği, güzelliği geri gelir. Kızımın yüzünün düzelmesini istiyorum" diye konuştu.

TİNER DOLU BİDONUN ÜZERİNE DÜŞTÜ

Tiner dolu bidonun üzerine düşerek yüzünün yandığını kaydeden 19 yaşındaki Erkan Kucur ise, 7 defa ameliyat geçirdiğini söyledi. Artık yüzünün düzelmesi ile ilgili umudunu kaybettiğini belirten Kucur, sözlerini şöyle sürdürdü: "9 yaşındaydım. 19 mayıs kutlamalarına çağırdılar bende gittim. Meşaleleri yakarken, ben çocuk olduğum için benim elime vermediler.

Bende yakından bakmaya karar verdim. Meşaleye tineri çok doldurmuşlar, çakmağı çakar çakmaz patladı, zabıta görevlisinin üzerine gelirken bana doğru fırlattı, bende kaçayım derken arkamdaki tiner dolu bidonun üzerine düştüm. Bidon da patlayınca bu hale geldim"

Uğur'un ameliyatını çok başarılı bulduğunu ve ona yeni bir umut olduğunu söyleyen Kucur, önce gittiği hastanelerde doktorların kendisine artık umut kalmadığını söylediğini anlattı.

AMELİYATLARIN ARDINDAN YÜZÜM ESKİSİNDEN DAHA KÖTÜ OLDU

Beş aylıkken evde çıkan bir yangın sonucu yüzünün yandığını kaydeden Mustafa Balta (28) ise dokuz ameliyat geçirdiğini ama eski halinden daha kötü duruma geldiğini söyledi. Devletten yardım beklediğini belirten Balta, "Devletin bizim gibi hastaların arkasında durması gerekiyor. Devletten yardım bekliyoruz, bizim gibi bir çok hastaya bu bir umut olacak" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam