Yol kağıt gibi yırtıldı!

Çöken tehlikeli yolda inceleme sürüyor  Çankırı'nın Ilgaz İlçesi İndağı Mevkii'nde yapımı tamamlanan duble yolun açılmadan göçmesi bölgede büyük tehlike yaratırken,i müteahhit firmanın hatalı olup- olmadığı ve çökme nedeni konusunda araştırmalar başladı.

Yol kağıt gibi yırtıldı!

Çöken tehlikeli yolda inceleme sürüyor

 

Çankırı'nın Ilgaz İlçesi İndağı Mevkii'nde yapımı tamamlanan duble yolun açılmadan göçmesi bölgede büyük tehlike yaratırken,i müteahhit firmanın hatalı olup- olmadığı ve çökme nedeni konusunda araştırmalar başladı.

 

İndağı Mevkii'nde buzlanmayı önlemek ve yolu daha kullanışlı hale getirmek üzere düzeltme kararı alan Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından ihale edilen yol çalışmaları kısa süre önce tamamlanırken, son kat asfaltla da kaplanmıştı. Ancak, yol birkaç gün önce büyük gürültüyle çöktü ve Çankırı- Kastamonu karayolu tek şeritten kontrollü biçimde verilmeye başlandı. Yetkililer, açıklama yapmazken, karayolları ekiplerinin yolda oluşan çatlaklar ardından gerekli önlemlerin alınması olası facianın önüne geçilmesine neden oldu.

 

Büyük bir gürültüyle meydana gelen göçük nedeniyle yolun kâğıt gibi yırtılmasına, zeminde kontrol edilemeyen yeraltı sularının neden olduğu öne sürüldü. Kastamonu Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri, karayolunun yeniden yapılması için gerekli çalışmaların önümüzdeki günlerde başlatacağı belirtildi. İlgili müteahhit firmanın hatası olup olmadığı konusunda gerekli çalışma yapılırken, idari soruşturma açılması da bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler