Yok böyle uygulama

 ZONGULDAK'ta, 3 yıl önce yakalandığı bağışıklık sisteminin yanlış çalışması sonucu beyin ve omurilikte iltihap ve buna bağlı hasara yol açan 'Adem' hastalığı nedeniyle yatağa bağımlı halde yaşayan 39 yaşındaki Türkan Yıldız'ın malüllük maaşı, sağlık kont

Yok böyle uygulama

 

ZONGULDAK'ta, 3 yıl önce yakalandığı bağışıklık sisteminin yanlış çalışması sonucu beyin ve omurilikte iltihap ve buna bağlı hasara yol açan 'Adem' hastalığı nedeniyle yatağa bağımlı halde yaşayan 39 yaşındaki Türkan Yıldız'ın malüllük maaşı, sağlık kontrolü için hastaneye gitmediği gerekçesiyle kesildi.
 
Komşularının yardımıyla eşini güçlükle hastaneye götürüp kontrolünü yaptıran Ergün Yıldız, "Şimdi maaşın yeniden bağlanması 1 ayı bulurmuş. Bu sürede ilaç alamazsam eşimin durumu ağırlaşır" dedi.
 
Kentteki bir temizlik firmasında 2009 yılında çalışırken rahatsızlanarak Bülent Ecevit Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan 3 çocuk annesi Türkan Yıldız'a, 'Adem' hastalığı tanısı konuldu. Tedavi için Ankara ve İstanbul'daki hastanelere gitmesine rağmen hastalığı ilerleyen Yıldız, zamanla konuşma ve yürüme yeteneğini kaybetti. Yatağa bağımlı hale gelen Yıldız, malulen emekliye ayrıldı.
 
Lokantada garsonluk yaparken işini bırakıp eşinin bakımını üstlenen Ergün Yıldız, malüllük maaşının kesilmemesi için SGK'nın istediği sağlık kontrolüne eşini götüremedi. Bunun üzerine SGK, Yıldız'ın 670 liralık malüllük maaşını kesti. Geçen 22 Eylül'de bankaya gittiğinde maaşın yatmadığını öğrenen Ergün Yıldız, SGK'ya başvurdu. SGK yetkilileri ise Türkan Yıldız'ın hastanede kontrol muayenesinin yapılması gerektiğini söyledi.
 
Ayağa kalkamayan eşini, komşularının yardımıyla güçlükle hastaneye götürüp kontrolünü yaptıran ve raporları SGK'ya teslim eden Ergün Yıldız, kendisine maaşın yeniden ancak 1 ay sonra bağlanacağının söylendiğini belirtti. Yatağa bağımlı eşine evde baktığı için ayrıca 600 lira bakım ücreti aldığını anlatan Ergün Yıldız, şöyle dedi:
 
"Eşim ayağa kalkamadığı için Sağlık Müdürlüğü'nden gelip düzenli olarak zaten evde kontrol ediyorlardı. Bu güne kadar da böyle bir sorun ile karşılaşmadık. SGK'ya gittiğimde, eşim ile ilgili hastanede kontrol muayenesinin yapılması gerektiği yönünde not düşülmüş ve maaşı kesilmiş. Eşim malulen emekli olduğu için ilaçlarını SGK karşılıyordu. Şimdi 1 ay bundan yararlanamayacağız. İlaçlarını alamadım. İlaç olmayınca da durumu kötüye gidiyor. Bu durum beni endişelendiriyor. Kalp ilacı, tansiyon ve ateş düşürücü ilaçları var. Bunları alamazsam durumu ağırlaşır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam