Yine dev İspanya

Euro 2012 finalinde İtalya'yla karşı karşıya gelen İspanya, rakibini 4-0 yenerek bir kez daha en büyük olduğunu ispatladı.Euro 2008 ve 2010 Dünya Kupası'nın şampiyonu olarak İtalya karşısına çıkan İspanya, rakibine acımadı.Rakibiyle grup maçında da karşıl

Yine dev İspanya

Euro 2012 finalinde İtalya'yla karşı karşıya gelen İspanya, rakibini 4-0 yenerek bir kez daha en büyük olduğunu ispatladı.

Euro 2008 ve 2010 Dünya Kupası'nın şampiyonu olarak İtalya karşısına çıkan İspanya, rakibine acımadı.


Rakibiyle grup maçında da karşılaşan ve 1-1 berabere kalan Boğalar, maçtan 4-0 galip ayrılarak futbolun en büyüğü olduğunu bir kez daha ispatladı.

2006 Eylül'ünde İrlanda'ya 3-2 yenildikten bu yana, öne geçtiği 61 maçı da kazanan İspanya, Euro 2012 final maçına hızlı başladı. Daha ilk dakikalardan itibaren rakip kalede pozisyonlar bulan şampiyon, aradığı gole 14'üncü dakikada ulaştı. Fabregas'ın sağdan son çizgiye inip arka direğe ortasında David Silva kafayı vurdu, top Gök Mavilerin ağlarıyla buluşurken İspanya 1-0 öne geçti.

Golün ardından İtalya, beraberlik için yüklendi. Ancak saman alevi gibi gelişen ataklardan İtalya sonuç alamadı. İtalya'nın etkisiz kalmasında İspanya'nın sıkı presi etkili olurken, Boğalar 41'de ikinci golü buldu. Xavi'nin harika ara pasında bir anda defansın arkasına sarkan Jordi Alba, kaleci Buffon'la karşı karşıya kaldı. Yeni sezonda Barcelona forması giyecek olan genç oyuncunun plase vuruşunda top ikinci kez İtalya ağlarıyla buluştu ve İspanya 2-0 öne geçti.

İlk yarıda bu skorla sona ererken, ikinci yarığya İtalya hızlı başlamaya çalıştı. Di Natele 46'da gole çok yaklaşmasına karşın, topu dışarı attı.

Sonraki dakikalarda İspanya yine sazı eline aldı. Boğalar, turunvadaki en iyi oyunlarından birini oynarken, ikinci yarıda da net fırsatlar yakaladı. Bu pozisyonlarda başarılı olamamasına karşın 84'te sahneye Fernande Torres çıktı. Xavi'nin bir başka harika pasında bir anda kaleci Buffon'la karşı karşıya kalan Torres şık bir vuruşla topu 3. kez İtalya ağlarına gönderdi. 2008'de Almanya ile oynanan ve 1-0 İspanya'nın üstünlüğüyle sona eren maçta da takımının tek sayısını atan Torres, iki farklı Avrupa Şampiyonası finalinde gol atan ilk futbolcu oldu.

88'inci dakikada ise sonradan oyuna giren Juan Mata sahneye çıktı. Mata, Torres'in asistinde topu ağlara gönderirken, İspanya'yı da 4-0 öne geçirdi.

Maçta bu skorla sona erdi ve İspanya üstüste ikinci kez Avrupa Şampiyonu oldu.
 
İspanya, finalde İtalya'yı 4-0 yenerken, Avrupa şampiyonası finallerinin en farklı skoruyla kupayı müzesine götürmeyi başardı.

Maçta tüm gelişmeler sayfalarda

 

 

Ve son düdük geliyor.

DK 92 : İspanyol oyuncular artık şampiyonluğa hazırlanıyor

DK 91 : Karşılaşmanın sonunda en az 3 dakika uzatma oynanacak

DK 90 : Henüz bir dakika önce oyuna giren Mata, ceza alanı içerisinde takım arkadaşı Torres'in verdiği tek pasla boş kaleye gol atmakta zorlanmadı

DK 88 : GOOOL. Mata girer girmez golünü attı!

Goooooooooooooooolllllllllllllllllllll

DK 87 : İspanya'da Iniesta yerini Mata'ya bırakıyor

DK 84 :  GOOOLL!! Fernando Torres ile İspanya maçtaki farkı üçe çıkarıyor. İtalya'nın orta alandan çıkarken yaptığı hata sonrası Xavi topu kapıyor. Ceza sahası çizgisi üzerindeki Fernando Torres'e ara pasını veriyor. Torres'in yerden yaptığı plase vuruş köşeden filelerle buluşuyor.

Goooooooooooooooolllllllllllllllllllll

DK 83 :  Sağ kanattan hücuma katılan Alvaro Arbeloa savunmanın önünde olunca ofsayta yakalanıyor.

DK 81 : Pedro Rodriguez ceza sahası dışından yerden sert bir şut çıkarıyor. Top yandan farklı şekilde dışarı çıkıyor.

1.20120701232614.gif

DK 77 : Xavi sol kanattan kazanılan köşe vuruşunu paslaşarak kullanıyor.  

DK 76 : İspanya maçtaki ikini oyuncu değişikliğini yapıyor.

İspanya : 2 - İtalya : 0

DK 75 : Cesc Fabregas, Pedro Rodriguez ile yaptığı duvar pası sonrasında ceza sahası arka tarafına topu ortalıyor. Gianluigi Buffon savunmadan seken topu alarak arkadaşlarını rahatlatıyor.

DK 73 : Di Natale İspanya savunmasının arkasına atılan uzun topa hareketleniyor ancak İtalyan oyuncu defans çizgisinin önünde olunca pozisyon ofsayt.

 

 

DK 69 : Pedro Rodriguez sol kanatta ceza sahası içerisine hareketleniyor. Sıfıra indikten sonra arka taraftaki Cesc Fabregas'a doğru topu çıkarıyor. Federico Balzaretti topa son anda müdahale ediyor ve pozisyonu uzaklaştırıyor.

DK 67 : İspanyol oyuncular skorun verdiği üstünlüğün rahatlığı ile orta alanda pas yaparak oyunun kontrolünü tamamen elinde tutmaya çalışıyor.

DK 65 : Oyuna sonradan giren Thiago Motta'nın yerde kalmasıyla oyun bir süreliğine durdu. İtalya'nın üç oyuncu değişikliğini gerçekleştirdiği için değişiklik hakkı kalmadı ve Motta oyuna dönmeyerek soyunma odasına gidiyor. İtalya şu anda sahada 10 kişi mücadele ediyor.

1.20120701230756.gif

DK 62 :  Xabi Alonso orta alanda ayağını topa doğru fazla kaldırıyor. Andrea Pirlo için pozisyon tehlike arz edince hakem Pedro Proenca düdüğünü çalıyor.

Avrupa kupası Finalinde  61. Dakika

DK 60 : Mario Balotelli ceza sahası dışında önünü açtıktan sonra sert bir şut çıkarıyor. Top üstten dışarı çıkıyor

DK 58 : Mario Balotelli sağ kanattan hareketlenen Di Natale'ye pasını veriyor. Ancak Di Natale ofsayt pozisyonunda kalıyor ve top İspanyol oyunculara geçiyor.

DK 56 : İtalya'nın ikinci yarıya risk alarak başlaması İspanya'nın orta alanı hızlı paslarla geçtiği anlarda mavililere savunmada sıkıntı yaşatıyor.

DK 54 : Andrea Pirlo ceza sahası içerisine sert bir orta yapıyor. Gerard Pique savunmada uzun boyunun avantajını kullanarak topu karşılıyor.

DK 52 : Riccardo Montolivo ceza sahası içerisine kaçan Di Natale'ye müthiş bir ara pası çıkarıyor. Di Natale'nin yaptığı vuruş kaleci Iker Casillas çıkarıyor. Di Natale dönen topu tekrar kaleye gönderiyor. Casillas bu pozisyonu da başarıyla karşılıyor.

DK 48 : Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu Xavi ceza sahası üzerine ortalıyor. Sergio Ramos topa yatarak kafa vuruşunu yapıyor. Leonardo Bonucci'ye çarpan top ceza sahası dışına çıkıyor.

DK 46 : İtalya teknik direktörü Cesare Prandelli maçtaki ikinci oyuncu değişikliğini yapıyor. Ignazio Abate sağ kanattan ceza sahası penaltı noktası üzerine ortasını yapıyor. Oyuna yeni giren Di Natale yükselerek kafa vuruşunu yapıyor. Top üstten dışarı çıkıyor.

1.20120701225126.gif

 

Silva ceza alanı dışından sert vurdu. Top Buffon'un kucağına gitti

45'Barzagli yaptığı faulden sonra sarı kart gördü

44'Arbeloa'nın sağdan yerden pasında Fabregas topu aldı. Ancak kontrolü iyi yapamayınca savunma araya girdi ve topu uzaklaştırdı

43'Xavi'nin pasından önce Alba müthiş bir depar attı.

42'Xavi orta alanda aldığı topla ilerledi. Soldan kaçan Alba'ya şık bir ara pası çıkardı. Alba da net bir vuruşla farkı ikiye çıkardı

41'GOOOL. Alba farkı ikiye çıkardı

40'Fabregas'ın tek pasında Silva ortadan ceza alanına girmek istedi ancak topu ayağından aşınca savunma uzaklaştırmakta zorlanmadı

39'Balotelli ceza alanı dışından şansını denedi. Top üstten auta çıktı

38'Alba soldan ortaladı. Fabregas'tan önce yükselen Bonucci topu uzaklaştırdı

37'Jordi Alba oyunun yönünü değiştirmek istedi ancak verdiği pas taca çıktı.

36'İspanya topu kaptırdığı anda İtalyan oyunculara yaptıkları baskı ile topun sahibi olmaya çalışıyor

35'İspanya yine oyunu rakip ceza alanına yığdı. Iniesta'nın pasında Silva topla buluştu ancak pozisyon ofsayt'tı...

35'David Silva'nın ara pasına Iniesta'dan önce Barzagli araya girdi

34'İtalya kaptığı topta hızlı çıkmak istedi. De Rossi'nin pası takım arkadaşlarına değil İspanya'ya oldu

33'Cassano, Marcihiso'dan gelen pası Balotelli'ye aktarmak istedi ancak top İspanya savunmasına kaldı

32'Cassano ceza alanı dışından müthiş bir şut çıkardı. Köşeye giden topa Casillas uzandı ve gole izin vermedi

31'Pirlo'nun sağdan kaçan Abate'ye gönderdi pas biraz hızlı olunca Milanlı oyuncu kontrol sağlayamadı ve atak başlamadan sona erdi

30'Pirlo rakip yarı alanın ortalarında kazanılan serbest vuruşta topu doğrudan kaleye gönderdi. Şut etkisiz olunca top yandan auta çıktı

29'Cassano ceza alanı sol bölümünde topla buluştu. Çok şık bir çalımla Arbeloa'yı oyundan düşüren Cassano'nun vuruşu Casillas'ta kaldı

28'Balzaretti'nin oyuna girmesinin ardından İtalya sol kanadı daha etkili kullanmaya başladı. Chiellini'ye göre ofansif özellikleri daha fazla olan Balzaretti etkili ortaları ile tehlike yaratmaya çalışıyor

27'Balzaretti'nin soldan ortasına Balotelli iyi yükseldi ancak öncesinde Casillas çıktı ve topa müdahale etti. Alba'ya çarpan top tekrar Casillas'ın ellerine geldi.

En güzel spor videoları burada... Bu sitenin müptelası olacaksınız. Birbirinden güzel videolar sadece bir tık ötede....

25'İspanya'da Pique yaptığı faul sonrası sarı kart gördü

25'Fabregas'ın pasında topu, kontrol etmek isteyen Iniest

 

a'nın ayağına çarpınca savunma pozisyonu savuşturdu

24'Abate sağdan ceza alanına ortaladı. Savunmasına yardıma gelen Silva risk almadı ve topu uzaklaştırdı

23'İspanya'nın orta alandaki baskısı İtalya'nın oyun kurmasını engelliyor

22'Marcihisio'nun sağdan ortasını ceza alanı dışından De Rossi kafayla arkaya indirdi. Balzaretti gerilerden gelip şansını denedi ancak top auta çıktı

21'İtalya'da sakatlık yaşayan isim Chiellini... Chiellini oyuna devam edemiyor ve yerini Balzaretti'ye bırakıyor

20'Savunmanın hatasında Xabi Alonso sağ kanatta topu aldı. Ceza alanına yerden pasını savunma uzaklaştırdı

19'İtalya savunmada pas yaparak çıkmaya çalışıyor ancak İspanya önde basarak buna izin vermiyor

18'İtalya sağlı sollu kornerlerle rakip kale ağzında tehlike yaratıyor

17'Kullanılan kornerde Casillas parmaklarının ucu ile dokunduktan sonra Rossi'ye çarpan top auta çıktı. Casillas o dokunuşu yapmasaydı De Rossi'nin topu ağlara göndermesi içten bile değildi

16'Pirlo'nun vurduğu top baraja çarparak kornere çıktı

15'İtalya rakip kaleyi hafif sol çaprazdan gören bir noktadan serbest vuruş kullanacak. Topun başında Pirlo...

15'İspanya'nın baskısı kısa sürede sonuç verdi...

14'Iniesta'nın müthiş pasında Fabregas sağdan altıpasa kadar indi. İçeriye doğru kestiği topu David Silva kafayla boş kaleye göndermekte zorlanmadı

14'GOOOL. David Silva attı

 

 

13'Xavi rakip yarı alanın ortalarında topla oynadı. Ceza alanına yerden gönderdiği pas takım arkadaşlarına değil Buffon'a gitti

12'İtalya'da Montolivo yerde kaldı ve kısa süreli bir sakatlık geçirdi. Oyuna devam edebilecek durumda...

11'Pirlo'nun uzun pasına Balotelli hareketlendi ancak Casillas kalesinin terk etti ve topu uzaklaştırdı

10'Xavi, Fabregas'la girdiği duvar pasında ceza alanına girer girmez vurdu. Top üstten az farkla auta çıktı

10'İspanyollar kendilerine has paslarla geldiler. Fabregas'ın pasında Xavi ceza alanı dışında şansını denedi top savunmadan döndü

9'İspanya oyunun bu dakikalarında kontrolü eline almış görünüyor

8'Kornerden gelen topa Ramos iyi yükseldi ve vurdu ancak top kaleyi bulmadı

8'Jordi Alba soldan hareketlendi. Ceza alanına süratle girdi ve aldığı pası penaltı noktasına doğru ortaladı. Chiellini, Silva'dan önce araya girdi ve kornere gönderdi

7'Sergio Ramos vuruşu kullandı. Doğrudan kaleye gönderdiği top üstten auta çıktı

6'De Rossi'nin Xavi'ye yaptığı faul sonrası İspanyollar kaleyi karşıdan gören bir noktadan serbest vuruş kullanacak

5'Cassano uzun topta Balotelli'yi düşündü ancak Sergio Ramos iyi yükseldi ve topu uzaklaştırdı

4'Silva şık çalımlarla ceza alanına yaklaştı. Ortadan hareketlenen Iniesta'yı düşündü ancak savunma araya girdi

3'Xabi Alonso'nun istemsiz darbesi sonucu yerde kalan Abate'nin ciddi bir şeyi yok ve oyuna devam edebiliyor

2'Cassano'nun iki oyuncunun arasından çıkardığı topu ceza alanı dışından kaleye gönderen Pirlo, çerçeveyi bulamadı

1'Ve büyük final İspanyol oyuncuların vuruşu ile başladı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler