Yılın 4 ayında trafiğe 847 kurban!

Karayolları Trafik Güvenliği Kurulunun 120. toplantısı, Emniyet Genel Müdürlüğünün Dikmen'deki toplantı salonunda, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Osman Karakuş başkanlığında yapıldı.Emniyet müdürlerinin yanı sıra bazı sivil kurum ve kuruluşların uzmanları

Yılın 4 ayında trafiğe 847 kurban!

Karayolları Trafik Güvenliği Kurulunun 120. toplantısı, Emniyet Genel Müdürlüğünün Dikmen'deki toplantı salonunda, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Osman Karakuş başkanlığında yapıldı.

Emniyet müdürlerinin yanı sıra bazı sivil kurum ve kuruluşların uzmanlarının katıldığı toplantıda, polis ve jandarmanın yılın 4 ayındaki faaliyetleri değerlendirildi.

Toplantıda yapılan sunumda, geçen yılın ilk 4 ayında 87 bin 334 trafik kazası meydana geldiği, bu sayının bu yıl 90 bin 431 olduğu belirtildi. Geçen yılın ilk 4 ayındaki trafik kazalarında 946 kişinin öldüğü, 51 bin 533 kişinin yaralandığı, bu yılın aynı döneminde ise 847 kişinin öldüğü, 57 bin 465 kişinin yaralandığı bildirildi.

Yılın 4 ayında 2 yayaya peşin, 4 bin 383 yayaya ihbarlı ceza kesildi. Sürücülere 17 bin 670 peşin, 2 milyon 981 bin 977 ihbarlı ceza yazıldı.

Toplantıda, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Araştırma Merkezi Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığınca 10-12 Mayıs'ta düzenlenen Trafik Güvenliği Sempozyumu ve Fuarı'yla ilgili olarak kurula bilgi verildi. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Araştırma Merkezi Müdürlüğünce Birleşmiş Milletler'in çağrısı üzerine Türkiye için hazırlanan 2011-2020 Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı kurula sunuldu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam