Yıldızların'dan nefes kesen gösteri

 Van Valiliği tarafından üçüncüsü bu yıl düzenlenen ''Van Denizi Su Sporları Festivali'' kapsamında kente gelen Türk Hava Kuvvetleri'nin F-16 Solo Türk ve Türk Yıldızları, Van ve Van Gölü üzerinde gösteri sundu.F-16 Solo Türk uçağının gösterisiyle başlaya

Yıldızların'dan nefes kesen gösteri

 

Van Valiliği tarafından üçüncüsü bu yıl düzenlenen ''Van Denizi Su Sporları Festivali'' kapsamında kente gelen Türk Hava Kuvvetleri'nin F-16 Solo Türk ve Türk Yıldızları, Van ve Van Gölü üzerinde gösteri sundu.

F-16 Solo Türk uçağının gösterisiyle başlayan etkinlik, Türk Yıldızları nefes kesen gösterileriyle devam etti. Edremit sahillerini dolduran vatandaşlar, Türk Yıldızları'nın gösterisini heyecanla izledi. Türk Yıldızları'nın Van Gölü üzerinde çizdiği kalp, vatandaşlardan büyük alkış aldı.

Yaklaşık yarım saat süren gösteri sonunda vatandaşlar, Türk Yıldızlarını dakikalarca alkışladı.

Düzenlenen etkinliklerle ilgili AA muhabirine açıklama yapan Vali Münir Karaloğlu, depremle büyük sıkıntılar yaşayan Van'ın ve Vanlının üzerindeki gri havanın dağılması ve vatandaşın hayatın içerisinde yer alması için bu etkinliklerin bir moral kaynağı olduğunu bildirdi.

Van ve bölge için büyük değer olan Van Gölü'nün tanıtılması ve sportif faaliyetler yapılması için 3 yıl önce başlattıkları Van Denizi Su Sporları Festivali'nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediklerini anımsatan Karaloğlu, bu yılki etkinlikleri Türk Yıldızları'nın yaptığı akrobasi gösterisiyle daha renkli geçtiğini söyledi.

Türk Yıldızları'nın Van semalarında yaptığı gösteriyle Vanlıların hayranlıkla izlediğini ifade eden Karaloğlu, şunları kaydetti:

''Türk Hava Kuvvetleri'nde yetişmiş bir pilotun nelere muktedir olduğunu hep birlikte gördük. Çok heyecanlandık, adeta nefeslerimizi tutarak izledik. Muhteşem olan bu gösteri Van'da ilkti. İnşallah önümüzdeki yıllarda bunu devam ettiririz. Deprem sonrası, deprem psikolojisini atma noktasında da bu tür etkinliklere ihtiyacı vatandaşlarımız muhteşem Solo Türk ve Türk Yıldızları'nı gösterileriyle moral bulmuş oldular.''

Vatandaşlar nefeslerini tutarak izledi

Türk Yıldızları'nın gösterisini izleyen vatandaşlardan İlvan Kaya, çok duygulandığını söyledi. Daha önce Solo Türk ve Türk Yıldızları'nın gösterilerinin duyduğunu ancak hiç yakından izleme imkanı bulmadığını dile getiren Kaya, ''Tek kelimeyle muhteşemdi. Vanlılar da büyük ilgi gösterdiler. Deprem sonrası bize iyi bir moral oldu'' dedi.

Eşi ve çocuğuyla etkinlikleri takip eden Betül Öztürk ise ''Muhteşem bir gösteriydi. Bu gösteri büyük emekler sonucu ortaya çıkan bir şeydir. Kendilerini beğenerek izledik ve büyük keyif aldık'' diye konuştu.

Orhan Üren, ''Ağzım açık bir şekilde izledim. Tek kelimeyle olağanüstüydü. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum'' dedi.

Gösterileri Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler, askeri erkan ve diğer protokol üyeleri de izledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam