Yıldırım ve Volkan Konak'a şok!

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Mümtaz Tahincioğlu'nun banka hesabından 50 bin TL çektikleri ortaya çıkan çete üyelerinin, kimlik ve banka hesap bilgilerini tespit ettiği kişiler arasında Zeynep Sabancı, sanatçı Volkan Konak ve Fene

Yıldırım ve Volkan Konak'a şok!

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Mümtaz Tahincioğlu'nun banka hesabından 50 bin TL çektikleri ortaya çıkan çete üyelerinin, kimlik ve banka hesap bilgilerini tespit ettiği kişiler arasında Zeynep Sabancı, sanatçı Volkan Konak ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu açıklandı.

Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Bilişim Suçları Büro Amirliği ekipleri, 6 ay önce yaptığı bir tespitle ünlüler ve işadamlarının kimlik bilgilerine ulaşıp banka hesaplarını boşaltan bir çete olduğunu belirledi. Polis, kredi kartı limitleri yüksek banka müşterilerinin kimlik bilgilerine ulaşan çete üyelerinin bu bilgilerle telefon bankacılığı yöntemini kullanarak başkası adına ek kart çıkarttığını, veya kayıp- çalıntı kart başvurusu yaparak yeni kart çıkartıp bu kartları adres değişikliği gösterip başka adreslerde kuryelerden teslim aldıklarını, kartlardan zaman zaman yüksek miktarlarda alış veriş bazen de nakit çekimi yaparak içlerini boşalttıklarını belirledi.

ESKİ BANKACI ÇETE LİDERİ

Antalya polisinin 6 ay süren takibinin ardından dün sabah saatlerinde 'Bank Mause' adı verilen İstanbul, Konya, Samsun ve Antalya'da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, liderliğini 5 yıl önce usulsüz işlem yaptığı gerekçesiyle çalıştığı bankadan atılan Ahmet Kaçar'ın yaptığı çetenin diğer üyeleri İstanbul Kartal Vergi Dairesi'nde çalışan memur Alper A., 'Google Nizamettin' lakaplı internet üzerinden kimlik bilgisi tespitini yapan Nizamettin A., Ali B., Barış K., İlhan B., Ramazan D., Erkan U., Ümit T., Hakan Ç. ve Murat G. gözaltına alındı.

Antalya'ya getirilen çete üyelerinin, aralarında Zeynep Sabancı, Aziz Yıldırım, Volkan Konak gibi ünlü isimlerin de bulunduğu birçok kişinin banka hesap ve kimlik bilgilerine ulaştığı da belirlendi.

ÇETE NASIL ÇALIŞIYOR

Vergi dairesi memuru Alper A. ya da 'Google Nizamettin' lakaplı Nizamettin A., internet üzerinden tespit ettiği, iş, sanat ve spor dünyasının ünlü isimlerine ait kimlik bilgilerini çete lideri eski bankacı Ahmet Kaçar'a veriyordu. Ahmet Kaçar ise telefon bankacılığı yöntemini kullanarak bankaları arıyor, başka isimlere ek kart ya da kendi kartlarının çalıntı ya da kayıp olduğunu söyleyerek yeni kart başvurusunda bulunuyordu. Ek kartları ya da kendi adlarına çıkardıkları kartları adres değişikliği gösterip çete üyelerinin adlarına çıkarıp kuryelerden teslim alıyorlardı. Teslim alınan kartlarla tek seferde yüklü çekimler ya da alış veriş yapan şüpheliler, bu yöntemle büyük vurgun yapıyordu.

'AZİZ YILDIRIM'IN BİLGİLERİNİ VEREYİM'

Çete üyelerinin kendi aralarında yaptığı telefon konuşmaları da polis kayıtlarına girdi. Bir çete üyesi "Bana acil bir kimlik bilgisi ver. İçi dolu olsun" diyor. Diğer çete üyesi ise "Aziz Yıldırım'ın bilgilerini vereyim hemen ara" deyince, "Ya oğlum benim sesim benzemiyor, adam gibi bir isim ver. Ona sonra bakarız" karşılığını veriyor. Bunun üzerine diğer çete üyesi "Öyleyse sana Volkan Konak'ın bilgilerini vereyim" diyor. Aralarında gülüşen şüphelilerden ilki, "Oğlum adam gibi bir isim ver. Ben onun taklidini hiç yapamam" diyor ve başka bir kimlik bilgisi alarak işlemlere başlıyor.

HESAPLARI BOŞALTILAN ÜNLÜLER

Çete üyelerinin, banka hesabından 50 bin TL çektikleri TOSFED Başkanı Mümtaz Tahincioğlu'nun yanı sıra, işadamı Hakan Yılmaz, doktorlar Levent Ülgen ve Cahit Gürkan Zorlu, Gaziantepli bir restoran zincirinin sahibi ve isimleri açıklanmayan çok sayıda ünlü kişinin hesabını boşalttığı belirlendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler