Yıldırım Düşmelerine Dikkat

Meteoroloji yetkilileri, tüm yurtta yağışların arttığı ilk bahar ve son bahar dönemlerinde can kayıplarına neden olabilen yıldırımlara karşı uyardı.Konya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, sonbahar mevsiminin yaklaştığı, yağı

Yıldırım Düşmelerine Dikkat

Meteoroloji yetkilileri, tüm yurtta yağışların arttığı ilk bahar ve son bahar dönemlerinde can kayıplarına neden olabilen yıldırımlara karşı uyardı.

Konya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, sonbahar mevsiminin yaklaştığı, yağışların yurt genelinde etkili olmaya başladığı bugünlerde can kayıplarına neden olabilen yıldırım riski de arttı.

Yüksek elektrik akımına maruz kalınması şeklinde etkisini gösteren yıldırım çarpmalarından korunmak için alınacak önlemler konusunda bilgi sahibi olmak büyük önem taşıyor.

Yıldırım çarpmasına neden olan en yaygın tehlikeli aktiviteler arasında, şimşekli havalarda açık alanlarda oynamak, çalışmak ve dolaşmak ilk sırada geliyor. Bu tür havalarda bir anten görevi yaparak yıldırımı kendisine çekebilen cep telefonları da önemli risklerden birini oluşturuyor.

Bu nedenle şimşekli havalarda cep telefonuyla konuşulmamasına özen gösterilmesini isteyen uzmanlar, mümkünse telefonun bu tür havalarda kapatılmasını tavsiye ediyor. Tekne gezintisi, balık avlanma ve yüzme gibi aktiviteler de yıldırım çarpma riskini artırıyor. Ayrıca, ağır tarım ve yol araçlarında çalışmak, golf oynamak, elektrikli cihazları kullanmak veya tamir etmek de bu tür şimşekli havalarda yapılmayacak aktiviteler arasında sıralanıyor.

Yetkililer, yıldırım düşme riski artan yerlerde bulunan kişilerin, oluşan manyetik alan etkiyle saçlarının dikleşmesinin önemli bir ön belirti olduğunu ifade ettiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam