Yılbaşı beyaza bürünebilir!

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre yılbaşında diğer bölgelerle birlikte İstanbul'da da kar yağışı görülecek.Pazartesi günü; Marmara Bölgesi'nde, Batı Karadeniz'de, İç Anadolu Bölgesi'nde ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı gö

Yılbaşı beyaza bürünebilir!


Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre yılbaşında diğer bölgelerle birlikte İstanbul'da da kar yağışı görülecek.

Pazartesi günü; Marmara Bölgesi'nde, Batı Karadeniz'de, İç Anadolu Bölgesi'nde ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı görülecek. Akdeniz Bölgesi'nde ise karla karışık yağmur görülecek.

Salı günü; Marmara Bölgesi'nde, Karadeniz Bölgesi'nde ve Doğu Anadolu'da kar yağışı görülecek.

Çarşamba günü ise; Marmara Bölgesi, Karadeniz Bölgesi ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı görülecek.

GÜNLÜK TAHMİN

Yapılan son değerlendirmelere göre; sabah saatlerinde Batı Karadeniz'in batısı (Bolu, Düzce, Zonguldak, Karabük ve Bartın), Kocaeli, Sakarya ve inebolu çevreleri ile öğle saatlerinden itibaren Ege, Göller Yöresi ile Balıkesir, Bilecik, Eskişehir, Rize ve Hopa çevrelerinde yağış geçişlerinin aralıklarla devam edeceği tahmin edilmektedir. Sabah ve gece saatlerinde yurdun iç ve doğu kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte sis bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeybatı, yurdun kuzeydoğu ve zamanla güneybatı kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yurdun kuzeybatı kesimlerinde zaman zaman kuvvetlice esecek.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Kocaeli ve Sakarya ile öğle saatlerinden sonra Balıkesir ve Bilecik çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle karla karışık yağmur ve kar, sabah saatlerinde Sakarya çevrelerinde yağmur şeklinde olacak. Sabah saatlerinde Trakya ile bölgenin güneydoğusunda (Bilecik, Bursa, Balıkesir) buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölge genelinde rüzgar kuzeydoğudan (Poyraz) zaman zaman kuvvetlice esecek.

Ege Bölgesi: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle yağmur, Afyon, Uşak ve Kütahya çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte hafif sis görülecek. Kuzey kesimlerinde rüzgar kuzeydoğudan (Poyraz) zaman zaman kuvvetlice esecek.

Akdeniz Bölgesi: Parçalı zamanla batısı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Göller Yöresi karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İç Anadolu Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kuzeybatısı çok bulutlu,zamanla Eskişehir çevreleri hafif kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde batısı (Bolu, Düzce, Zonguldak, Karabük ve Bartın) ile İnebolu çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle kar, Zonguldak ve İnebolu çevrelerinde yağmur şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Rize ve Hopa çevreleri aralıklı ve hafif yağmurlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı görülecek.

Doğu Anadolu Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Bölge genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte kuzey kesimlerde sis bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Kuzey ve doğu kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Trakya (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ), Marmara'nın güneydoğusu (Bilecik, Bursa, Balıkesir), İç Ege (Kütahya, Uşak, Afyon), Göller Yöresi (Isparta, Burdur), İç Anadolu (Ankara, Sivas, Yozgat, Aksaray, Nevşehir, Kayseri ve Çankırı başta olmak üzere bölge geneli), Doğu Anadolu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Bitlis, Muş, Van ve Hakkari başta olmak üzere bölge geneli), Güneydoğu Anadolu'nun doğusu (Diyarbakır, Batman, Siirt ve Mardin) ile Karadeniz'in iç kesimlerinde (Bolu, Düzce, Kastamonu, Çorum, Amasya, Tokat, Gümüşhane ve Bayburt) buzlanma ve don olayı, yurdun iç ve doğu kesimlerinde yer yer sis beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı başta sürücüler olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

İÇ VE DOĞU KESİMLERDE KUVVETLİ BUZLANMA VE DON

Bugün yurdun iç ve doğu kesimlerinde, sabah ve gece saatlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte sis beklenirken, hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, sabah saatlerinde Batı Karadeniz'in batısı (Bolu, Düzce, Zonguldak, Karabük ve Bartın), Kocaeli, Sakarya ve İnebolu çevreleri ile öğle saatlerinden itibaren Ege, Göller Yöresi ile Balıkesir, Bilecik, Eskişehir, Rize ve Hopa çevrelerinde yağış geçişlerinin aralıklarla devam edeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yurdun iç ve doğu kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte sis bekleniyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeybatı, yurdun kuzeydoğu ve zamanla güneybatı kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yurdun kuzeybatı kesimlerinde zaman zaman kuvvetlice esecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler