'Yıkmatik' kolaylık sağlıyor

Büyükbaş kurbanlıkların yere devrilmesi için kullanılan 'Yıkmatik', kasaplara hem de kurban sahiplerine kolaylık sağlıyor.Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte bıçak satıcılarında vitrinlerde yerini alan 'Yıkmatik' aparatları, kurbanını kesmek isteyen

'Yıkmatik' kolaylık sağlıyor

Büyükbaş kurbanlıkların yere devrilmesi için kullanılan 'Yıkmatik', kasaplara hem de kurban sahiplerine kolaylık sağlıyor.

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte bıçak satıcılarında vitrinlerde yerini alan 'Yıkmatik' aparatları, kurbanını kesmek isteyenlere pratik çözüm sunuyor.

Yıkmatik'in 4 ayrı kordonu önce kurban edilecek büyükbaş kurbanlığın ayaklarına sıra ile bağlanıyor. Karşılıklı olarak diğer halatların çekilmesiyle, kurbanlık hayvanın 4 ayağı birbirine yaklaşarak bir noktada birleşmeye başlıyor.

Ayakları birleşin kurbanlık dengesini kaybedip yere düşüyor. Yere düşen kurbanlığın 4 ayağı da birbirine bağlı olduğu için fazla hareket edemiyor.

Yerde ayakları bağlı haldeki kurbanlığın boynu ise sağlam ve keskin bir bıçakla besmele çekilip dualar eşliğinde kesiliyor.

Böylece hem kurbanlık kolayca yeri yıkılıp kimsenin üzerine düşüp sakatlanmalara yol açmıyor, tekme atıp kimsenin kafasını kolunu kırmıyor.

Tanesi ortalama 10 liradan satılan 'Yıkmatikler', büyükbaş kurbanını kendi kesmek isteyenler tarafından tercih ediliyor. Ayağına bu aparat takılan kurbanlıklar kesilirken kaçamadığı için de bayramdaki kurban kovalamaca olayları da azalıyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam