Yıkıma kızdı, ev sonra eşya yaktı

Yıkım çalışmaları esnasında Mustafa Saçıkara isimli bir vatandaş, dışarı çıkmadan önce evini ateşe verdi. Daha sonra zabıta ekiplerinin evin içerisinden çıkardığı eşyaları parçaladı.Saçıkara yıkım esnasında zabıta ve kepçe operatörüne de tepki gösterdi. M

Yıkıma kızdı, ev sonra eşya yaktı

Yıkım çalışmaları esnasında Mustafa Saçıkara isimli bir vatandaş, dışarı çıkmadan önce evini ateşe verdi. Daha sonra zabıta ekiplerinin evin içerisinden çıkardığı eşyaları parçaladı.

Saçıkara yıkım esnasında zabıta ve kepçe operatörüne de tepki gösterdi. Mehmet Saçıkara'nın yaktığı ateş belediye ekipleri tarafından söndürüldükten sonra kaçak yapı yıkıldı.

Beyceğiz köyü yolunda köylülerden alınan 40'ar dönümlük iki parsel tarlada 80'in üzerinde vatandaşa hisseli olarak satılan tarlalardaki kaçak bina ve barakalar yıkıldı.

Ruhsatsız, plansız yapılaşmanın önüne geçmek üzere yürüttüğü hukuk mücadelesini kazanan Polatlı Belediyesi ekipleri, İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ile birlikte konut ve barakaları yıktı. Yıkıma tepki gösteren bazı mülk sahipleri kendi yaptıkları yapılarını balyozla kendileri yıktı. Bazı vatandaşlar da Belediye İmar Müdürlüğü ve zabıta ekiplerine tepki gösterdi.

Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik ise konuyla ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı. Çelik açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "İlçemiz Basri Köyü 436 Parsel 37100 m2 ve 437 Parsel 38150 m2 yüzölçümlü tarla vasfında olup mücavir alan içerisindedir. Söz konusu parsellerin imar planı bulunmamaktadır. Gayrı resmi ve şifahi olarak da söz konusu mülkiyet sahipleri defaten uyarıldıkları halde ısrarla kaçak yapılaşmaya devam etmişlerdir.

Belediyemiz, yargı kararlarını uygulamakla mükelleftir ve aslında icraatıyla bunu gerçekleştirmektedir. Konu aynı zamanda Belediyemiz Meclisinde iktidar ve muhalefet partileri sözcüleri tarafından 'bunlara göz mü yumuluyor?' sadedinde ve ihbar mahiyetinde gündeme getirilmiştir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam