Yeşil kartlı olanlara müjde!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Yeşil Kart sahibi vatandaşların artık kamuya ait sağlık kuruluşlarında ücretsiz diş dolgusu ve kanal tedavisi yaptırabileceğini söyledi. Antalya´da bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Atatürk Devlet Hastanesi´nde tabildotta yediğ

Yeşil kartlı olanlara müjde!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Yeşil Kart sahibi vatandaşların artık kamuya ait sağlık kuruluşlarında ücretsiz diş dolgusu ve kanal tedavisi yaptırabileceğini söyledi. Antalya´da bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Atatürk Devlet Hastanesi´nde tabildotta yediği öğle yemeğinin ve hastanenin mescidinde kıldığı Cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Akdağ, "Yeşil Kartlılarımıza yeni kolaylıklar getirdik. Kanunla ilgili bir maddede eksiklik olduğu için Yeşil Kartlı vatandaşlarımızın diş dolgularını ve kanal tedavilerini yapamıyorduk. Yönetmelikte bir değişiklik yaptık. Bütün hizmetlerde olduğu gibi bundan böyle diş dolgusu ve kanal tedavilerinde Yeşil Kartlı vatandaşlarımız kamuya ait sağlık kuruluşlarında ücretsiz olarak yararlanabilcek" diye konuştu. Bu düzenleme için Maliye Bakanı Mehmet Şimşek´e teşekkürlerini ifade eden Bakan Akdağ, Yeşil Kartlılar için yapılan ikinci bir düzenmeyi de açıkladı. Bakan Akdağ, Yeşil Kartlıların artık özel hastaneler de dahil olmak üzere tüm sağlık kuruluşlarında acil durum ve yoğun bakım hizmetlerinden de ücretsiz yararlanacağını söyledi.

OBEZİTE TEHDİDİ

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, toplumda giderek yaygınlaşan obeziteyle ilgili bir soruya "Obezite Türkiye´nin önünde sağlımızı tehdit eden en önemli mesele olarak görülmektedir" diye karşılık verdi. Toplum sağlığını ilgilendiren sigaraya karşı alınan tedbirlerle bütün dünyaya örnek olacak biçimde olumlu gelişmeler gerçekleştirildiğini belirten Bakan Akdağ, "Önümüzdeki yıllarda da sigara içme oranlarının büyük ölçüde azalacağını düşünüyorum. Aldığımız tedbirler bunu sağlayacak" dedi. Sigaranın ardından en az onun kadar önemli problemin hareketsizlik ve şişmanlık olduğunu belirten Bakan Recep Akdağ, "Bir eylem planı yaptık. Üzerinde 2 yıldır çalışıyorduk. Sayın Başbakanımız bunu bir Başbakanlık genelgesi olarak bütün kuruluşlara iletti" dedi. Obeziteyle mücadelenin sadece Sağlık Bakanlığı´nın yapacağı bir iş değil olmadığını Milli Eğitim Bakanlığı gibi konuyla ilgili bir çok bakanlık, sivil toplum örgütü ve üniversitelerin üzerine vazifeler düştüğünü belirten Bakan Akdağ, "Arkadaşlar yaşam biçimimizi değiştirmek zorundayız. Bir taraftan refah ülkesi oluyoruz, öte taraftan daha çok oturan bir toplum haline de geldik maalesef. Oturan toplum olmaktan kurtulacağız. Daha çok yürüyeceğiz, günlük düzenli egzersizler yapacağız. Fazla yemeyeğiz" diye konuştu. Bakan Akdağ, obeziteyle mücadelede restoran ve lokantalardaki bütün mönülerde kalorilerin gösterilmesi, hazır gıdaların üzerinde kalori bilgilerinin görünür şekilde yazılması, çok yüksek kalorili gıdaların etiketlerinde uyarı bulunması, bir takım hazır gıda ve ekmekteki tuz oranının belli ölçüde tutulması gibi stratejilerin geliştirebileceğini kaydetti.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Atatürk Devlet Hastanesi´nde gerçekleştirdiği temasların ardından AK Partili Kepez Belediyesi´nin kültür merkezi inşaatının temel atma törenine katıldı. Törende AK Parti Genel Başkan Yardımcı Erkem Erdem de yer aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler