Yerli otomobili 25 sene önce yaptı

 Görenleri şaşırtan klasik görünümlü üstü açık arabasına 'Çınarcık' ismini veren Recep usta, projesini İstanbul Üniversitesi'ne onaylattıktan sonra ruhsat almayı başarmış. LGP'li, 1968 model, Ford motorlu, önden çekişli arabasının gövde ve şasisinin tamam

Yerli otomobili 25 sene önce yaptı

 

Görenleri şaşırtan klasik görünümlü üstü açık arabasına 'Çınarcık' ismini veren Recep usta, projesini İstanbul Üniversitesi'ne onaylattıktan sonra ruhsat almayı başarmış. LGP'li, 1968 model, Ford motorlu, önden çekişli arabasının gövde ve şasisinin tamamen ağaç olduğunu söyleyen Ar, "İmkanlar sunulduktan sonra bırakın yerli otomobili, TIR bile yaparım." dedi.

65 yaşındaki profesör lakaplı marangoz, klasik araba merakı olduğunu belirtti. Recep Ar, şöyle devam etti: "25 sene evvel araba almak imkansızdı. Bir sene içerisinde ara sıra işlerime ara vererek üç ay gibi kısa bir sürede hayallerimi gerçekleştirdim. Arabamı tamamen karaağaç ve meşeden yaptım. Çok sağlam bir araç oldu. Suya çamura dayanıklı. Hala çürüyeni yok. Lüks otomobillerin, hatta traktörlerin çıkamadığı yerlere çıkıyorum. Bana mısın demiyor. Arabama çok güveniyorum. Buradan çıkın Almanya'ya kadar durmadan gider. Bugüne kadar hiç bir arızası olmadı. Bir defa kaza yaptım. Benim suçum yoktu. Karşıdan araba geldi ve çarptı. Benim aracımda hiç bir şey yoktu ama karşımdaki otomobilde oldukça hasar vardı. 400 tane civata kullandım arabamı yaparken. 1987'de 350 liralık ağaç ve civata aldım. Ruhsatını çıkarmak içinde bin lira harcadım. Aracımı tamamladıktan ve trafiğe çıktıktan sonra komşularım haricinde kimse tebrik etmedi."

GERİYE BİR TEK HAYALİM KALDI

Recep usta, bütün hayallerini kendi var gücü ile gerçekleştirdiğini, geriye bir hayalinin kaldığını söyledi. Ar, "Bu emeğimi insanlar ile paylaşmak istiyorum. Bir müzede sergilemek ya da araba merakı olan ünlü işadamı Ali Ağaoğlu'na satmak istiyorum. Biri bu aracın kıymetini bilsin, emeğimi insanlara sunsun. Türkler için imkansız diye bir şey yoktur." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam