Yeni yüzünü karşılaştırdı

Türkiye'de ilk yüz nakli yapılan 19 yaşındaki Uğur Acar, nakilden 95 gün sonra eski ve yeni yüzünü karşılaştırdı, yeni yüzüyle değişimin müthiş olduğunu söyledi.Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Ana Bilim Dalı öğretim üye

Yeni yüzünü karşılaştırdı

Türkiye'de ilk yüz nakli yapılan 19 yaşındaki Uğur Acar, nakilden 95 gün sonra eski ve yeni yüzünü karşılaştırdı, yeni yüzüyle değişimin müthiş olduğunu söyledi.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Ömer Özkan tarafından geçen 21 Ocak'ta Ahmet Kaya'nın yüzü nakledilen Uğur Acar ve çift kolu nakledilen 34 yaşındaki Atilla Kavdır'ın fizik tedavi süreçleri devam ediyor.

Acar ve Kavdır, Akdeniz Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi fizyoterapistleri tarafından sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki seansta uygulanan fizik tedaviye olumlu yanıt veriyor.

Acar, fizik tedavi sürecinin hızlı geliştiğini, kendi kendine uygulamalara başladığını söyledi. Acar, "İlk tedavi günlerimde fizyoterapistlerim, mimiklerimin ve yüz hatlarımın oturmasının zaman alacağını söylüyordu.

Onların tahmininden daha hızlı gelişmeler oldu ve mimik yanında yüz hatlarımın da oluştuğu görüldü. Şimdi fizyoterapistlerin verdiği çalışma şekillerini kendim uyguluyorum. Gelişmenin hızlı olduğunu söylüyorlar. Bu beni çok mutlu ediyor" diye konuştu.

AYNI YERDE İKİNCİ POZ

Daha önceki yaşamında çocukların ve ilk görenlerin korktuğu bir görünüme sahip olduğunu anlatan Acar, DHA muhabirinin nakilden önce 26 Haziran 2011 günü çektiği fotoğrafına bakarak yeni yüzüyle aynı yerde poz verdi. Acar, "Şimdi ise insanlar bana yaklaşmak, benimle sohbet etmek istiyor. Yeni yüzümle çok ilgi görüyorum. Yakışıklı olduğumu herkesten duymak benim de hoşuma gidiyor" dedi.

'AŞK EVLİLİĞİ İSTİYORUM'

Manavgat İlçesi Gebece Köyü'nde geçirdiği 19 yılı neredeyse yaşanmamış saymak istediğini, o yılların kendisinde çok acı hatıraları bulunduğunu söyleyen Uğur Acar, şöyle konuştu:

"Bugün köyüme gittiğimde herkesin hiç değişmeyen ilgisi ve sevgisi ile karşılaşmak beni fazlasıyla mutlu ediyor. Gebece'deki arkadaşlarım beni çocukluğumdan beri yalnız bırakmadı.

Daha sonraki ziyaretlerimde de beni hiç yalnız bırakmayıp ilgilendiler. Dostluğumuz, arkadaşlığımız devam etti. Köyümün dışında da insanların bana ilgisi oldukça fazla. Yakışıklı olduğumu söyleyenler hemen evlenme konusunu açıyor. İnşallah zamanı gelince o da olacak, ancak benim istediğim evlilik tek taraflı sevgi ile değil, karşılıklı severek, aşk evliliği yapmak istiyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler