Yazın kilolarınıza dikkat edin

Konuyla ilgili açıklama yapan Özel İmperial Hastanesi Diyetisyeni Simge Erdoğan, yaz yaklaştıkça diyetlerle kilo verilmeye başlandığını ancak önemli olanın bu kiloları geri almamak ve kiloyu korumak olduğunu söyledi.Yapılan araştırmalara göre kilo veren k

Yazın kilolarınıza dikkat edin

Konuyla ilgili açıklama yapan Özel İmperial Hastanesi Diyetisyeni Simge Erdoğan, yaz yaklaştıkça diyetlerle kilo verilmeye başlandığını ancak önemli olanın bu kiloları geri almamak ve kiloyu korumak olduğunu söyledi.

Yapılan araştırmalara göre kilo veren kişilerin yüzde 85’inin daha sonra verdiği kiloları geri aldığına dikkat çekeh Simge Erdoğan, kilo verimi bırakıldıktan sonra da disiplinli bir beslenme düzeni oluşturulması gerektiğine vurgu yaptı. Diyetisyen Simge Erdoğan, kilonun korunması için yapılması gerekenleri şu şekilde sıraladı:
“Mutlaka ara öğün tüketin: Diyetinizde daha önce uygulamakta olduğunuz ara öğünlere benzer besinler tüketin .Eğer çalışıyorsanız mutlaka yanınıza süt, yoğurt, kuru meyve gibi atıştırmalıklar alın. Unutmayın ki ara öğün tüketilmediğinde metabolizmanız yavaşlayacaktır.
Suyu yanınızdan ayırmayın: Günlük en az 2-2,5 lt su tüketin. Gün içerisinde yanınızda suyunuzu taşıyın.
Fast Food gibi yiyeceklerden uzak durun: Eğer dışarıdaysanız yiyeceklerinizi tavuklu veya ton balıklı salata, ızgara tavuk veya balık, kepekli tost gibi yemeklerden seçin.
Alışveriş için liste hazırlayın: Alışverişe gitmeden önce mutlaka liste hazırlayın. Böylece gereksiz besinleri almamış olursunuz.
Porsiyon miktarınızı azaltın: Diyete başlamadan önce yediğiniz porsiyonları azaltın. Yapılan çalışmalara göre diyetiniz sona erdikten sonra besin tüketiminiz %25 daha az olmalı.
Soslardan ve yağlı ürünlerden kaçının: Salatanızı tatlandırmak için sos yerine limon veya sirke kullanın.
Masaya sadece yemek için oturun: Birçok çalışma gösteriyor ki kişiler yemek yerken sohbet ettiklerinde ne kadar yediklerinin farkında olmuyorlar.
Hamur işlerinden kaçının: Beyaz unla yapılan her türlü hamurişi beyninize kısa süreli tokluk hissi yollar ve belli bir süre sonra tekrar acıkma hissi oluşur. Bu sebeple beyaz unu sofranızdan uzaklaştırın ve kepekli ürünleri tercih edin.
Fiziksel aktivitenizi arttırın: Haftada en az 4 gün 40’ar dakikalık yürüyüşler veya haftada 2 gün 1 saat yüzme kilonuzu korumanıza yardımcı olacaktır.
İçki tüketimini azaltın: Haftada 1 kadeh kırmızı şaraptan fazlasını tüketmeyin
Fazla kaçırdım, ne yapayım? : Eğer gün içerisinde fazla kaçırmışsanız o akşam öğününde salata, çorba gibi hafif şeyler tüketin. Günün sonunda yapacağınız 45 dk’lık yürüyüş kaçamağınızı masum kılacaktır.”
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam