Yaşlı kadın yanarak can verdi

Komşularının yardımıyla pencereden çıkartılan yaşlı kadının torunu, anneannesinin öldüğünü öğrenince sinir krizi geçirdi.Yangın, Yurtoğlu 3948/4 Sokak 74 numarada bulunan Kardelen Apartmanı'nın birinci katındaki dairede çıktı. Her iki bacağında da protez

Yaşlı kadın yanarak can verdi

Komşularının yardımıyla pencereden çıkartılan yaşlı kadının torunu, anneannesinin öldüğünü öğrenince sinir krizi geçirdi.Yangın, Yurtoğlu 3948/4 Sokak 74 numarada bulunan Kardelen Apartmanı'nın birinci katındaki dairede çıktı. Her iki bacağında da protez olduğu öğrenilen 76 yaşındaki Mahigül Yıldız, yaklaşık 2 ay önce bir otelde kat görevlisi olarak çalışan oğlu Kurbani Yıldız (40) ile birlikte yaşamaya başladı. Tarihi Kızlarağası Çarşısı'nda bir gümüşcüde çalışan 20 yaşındaki Hatice Saluk da, anneannesi Mahigül Yıldız'a yardımcı olmak için

bir süre önce dayısının evinde kalmaya başladı. Yıldız'ın oğlu Kurbani Yıldız dün akşam işe gitmek için evden ayrıldı. Yıldız ve torunu Saluk ise akşam saatlerinde uykuya daldı. Yaşlı kadın uyumadan önce elektrikli sobasını yaktı. Sabah saat 05.00 sıralarında yaşlı kadının odasındaki elektrik sobası ilk belirlemelere göre eşyaları tutuşturdu. Alevler kısa sürede bütün evi sardı. Paniğe kapılan apartman sakinleri, sokağa çıkarak polis ve itfaiyeden yardım istedi. Alevleri fark eden Yıldız'ın torunu Hatice Saluk, kaçmaya çalıştı. Alevler sebebiyle kapıdan çıkamayan Hatice Saluk, komşularının yardımıyla merdivenle pencereden indi.

Genç kız, içeride anneannesinin bulunduğunu söyleyerek yardım istedi. Yangının çıktığı eve gelen AKS 110 ekipleri, yaşlı kadını kurtarmak için çelik kapıyı kırarak içeri girdi. Ancak, Mahigül Yıldız'ın kapıya yakın yerde yanmış bedeni bulundu. İtfaiye ekipleri, yangını yaklaşık 1 saat süren çalışmalar sonucu söndürdü. Evinde yangın çıktığını öğrenerek gelen Kurbani Yıldız, annesinin alevlerin arasında kalarak can verdiğini haberini alınca eve girmek istedi.

Yıldız, güçlükle durdurulabildi. Oğul Yıldız ve torun Saluk, Mahigül Yıldız'ın ölüm haberi üzerine sinir krizi geçirdi. Ayakta duramayan dayı ve yeğeni komşuları sakinleştirmeye çalıştı. Yaşlı kadının cesedi cenaze aracıyla otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Yangının kesin çıkış sebebi, bilirkişi incelemesinin ardından netlik kazanacak. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler