Yaş yetmiş ama... !

Bursa'da bar ve kafelerde paraya ihtiyacı olan genç kızları kandırıp, fuhuş batağına sürükledikleri ileri sürülen 17 sanığın yargılanması tamamlandı.Mahkeme, mutluluk çubuğu taktırıp kızlarla para karşılığı ilişkiye girdiği iddia edilen 75 yaşındaki Hüsey

Yaş yetmiş ama... !

Bursa'da bar ve kafelerde paraya ihtiyacı olan genç kızları kandırıp, fuhuş batağına sürükledikleri ileri sürülen 17 sanığın yargılanması tamamlandı.

Mahkeme, mutluluk çubuğu taktırıp kızlarla para karşılığı ilişkiye girdiği iddia edilen 75 yaşındaki Hüseyin A. ile kız kardeşi ve sevgilisini pazarladığı iddia edilen Ahmet S.’nin (30) de aralarında bulunduğu 8 sanık hakkında 2 ile 18 yıl arasında değişen hapis ve para cezası verdi.

Bursa’da geçen yıl mart ayında, Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri organize olarak fuhuş yaptırdığı iddia edilen bir çeteyi takibe aldı. 4 aylık takibin ardından bar ve kafelerde paraya ihtiyacı olan genç kızları kandırıp, uyuşturucu verdikten sonra fuhuş batağına sürükledikleri ve fuhuş için yer ayarladıkları ileri sürülen şüpheliler ile bu kızlarla para karşılığı ilişkiye giren 17 kişi gözaltına alındı.

Şüpheliler arasında, ABD’de mutluluk çubuğu taktırdığı belirtilen ve kendisinden 55 yaş küçük kızlarla bin 500 lira karşılığı ilişkiye girdiği öne sürülen 75 yaşındaki Hüseyin A. ile kızkardeşi ve sevgilisini para karşığı fuhuşa sürüklediği iddia edilen Ahmet S. dikkat çekti.

Şüpheliler Hüseyin A. ve Ahmet S. ile Yakup B,. Azize Y., Mehmet I., Gülhanım Ş., Nurdan Ş., Zehra C., Nurten Ş., Orhan Ö., Gonca S., Mehmet A., Kader S., Alpaslan B., Nail A., Dilek K. ve Selçuk Ç., polisteki işlemlerinin ardından nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. Yakup B. tutuklanırken, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

MUTLULUK ÇUBUKLU SANIĞA 3 YIL HAPİS

Haklarında Bursa 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’, ’Suç örgütüne üye olmak’, ’Bir kimseyi fuhuşa teşvik etmek", ’Fuhuş için yer temin etmek’ ve Uyuşturucu madde bulundurmak" suçlarından dava açılan tutuklu Sanık Yakup B. ile 16 tutuksuz sanık son kez hakim karşısına çıktı.

Sanıkların suçlamaları kabul etmediği yargılama sonunda mahkeme heyeti, mutluluk çubuğu taktırarak mutluluk arayan Hüseyin A.’ya ’fuhuşa yer temin etmek’ suçundan 3 yıl hapis ve 30 bin TL para cezası, kızkardeşine ve sevgilisine fuhuş yaptıran Ahmet S.’ye 15 yıl hapis ve 100 bin TL para cezası verdi.

DİĞER SANIKLARA DA CEZA YAĞDI

Diğer sanıklar Yakup B. 18 yıl hapis ve 120 bin TL para cezası, Azize Y. 6 yıl hapis ve 30 bin TL para cezası, Gülhanım Ş. 6 yıl 6 ay hapis ve 40 bin TL para cezası, Nurdan Ş. 4 yıl ve 30 bin TL para, Zehra C. 2 yıl hapis 10 bin TL para cezası, ’Uyuşturucu temin etmek’ ile suçlanan Mehmet I. ise 4 yıl 2 ay hapis ve 30 bin TL para cezasına çarptırıldı. Tutuksuz sanık Ahmet S.’nin tutuklanmasına karar veren mahkeme heyeti aynı davada yargılanan Nurten Ş., Orhan Ö., Gonca S., Mehmet A., Kader S., Alpaslan B., Nail A., Dilek K. ve Selçuk Ç.’nin ise beraatlerini kararlaştırdı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam