Yarı İnsan Yarı Hayvan Embriyo

İngiltere, ülkede oldukça tartışılan bir karara imza atarak laboratuvarlarda yarı insan- yarı hayvan embriyoların üretilmesine izin verdi. İnsan Döllenme ve Embriyoloji İdaresi'nin önceki gün aldığı karara göre, DNA'ları alınmış inek ya da tavşan yumurtas

Yarı İnsan Yarı Hayvan Embriyo

İngiltere, ülkede oldukça tartışılan bir karara imza atarak laboratuvarlarda yarı insan- yarı hayvan embriyoların üretilmesine izin verdi. İnsan Döllenme ve Embriyoloji İdaresi'nin önceki gün aldığı karara göre, DNA'ları alınmış inek ya da tavşan yumurtasına insan DNA'sı verilerek elde edilecek embriyolardan kök hücre çıkarılmasını içeren araştırmalar yapılabilecek.

İki grup bilim adamı, insan-inek karışımı embriyoları bu yıl sonunda elde etme çalışmalarına başlayacaklarını açıkladı. İngiltere'nin kök hücre uzmanlarından Dr. Stephen Minger, bu embriyoları Alzheimer, Parkinson ve diğer motor nöron hastalıklarla ilgili olarak kullanacağını söyledi. İnsan yumurtası sınırlı şekilde temin edilebileceği için bilim adamları araştırmalarda hayvan yumurtaları kullanmak istiyor.

DAVA AÇILABİLİR

Elde edilen yumurtada 13 hayvan genine karşılık 20-25 bin insan geninin bulunacağı belirtiliyor. Ancak bazı bilim adamları ve dini çevreler, günün birinde genetik olarak değiştirilmiş bebeklerin elde edilmesiyle sonuçlanacağı kaygısıyla bu tür araştırmalara karşı çıkıyor. Birçok kuruluşun karar aleyhine dava açması bekleniyor. Bu tür araştırmalar Avrupa'nın büyük kesiminde yasak... Uzakdoğu ve Kanada'da ise bu konuda yasal engel yok.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam