Yapay Rahim Geliştirildi

TÜP BEBEK yöntemiyle oluşan embriyoların ilk aşamada ana rahmindeki kadar hızlı gelişmesi için "yapay rahim" geliştirildi. Halen, yapay döllenmeyle oluşan embriyo, ana rahmine yerleştirilmeden önce özel olarak hazırlanmış bir sıvı içinde tutuluyor. Ancak

Yapay Rahim Geliştirildi

TÜP BEBEK yöntemiyle oluşan embriyoların ilk aşamada ana rahmindeki kadar hızlı gelişmesi için "yapay rahim" geliştirildi. Halen, yapay döllenmeyle oluşan embriyo, ana rahmine yerleştirilmeden önce özel olarak hazırlanmış bir sıvı içinde tutuluyor. Ancak yapay döllenmeyle oluşmuş embriyolar bu sıvıda, ana rahmindeki kadar hızlı gelişemiyorlar.

Hızlı büyüyen embriyoların ana karnına yerleştirildikten sonra yaşama şansının daha yüksek olduğunu hatırlatan bilim adamları, yapay rahmin eski yöntemin bu olumsuz yanını ortadan kaldıracağını belirttiler.

Araştırma sonucunda, doğal rahmin koşullarının benzerinin sağlandığı, 0.5 milimetreye 2 milimetre boyutlarında bir çip geliştirildi. Tüpte döllenmeyle oluşan embriyoların bu çipin içine konulduğu, burada rahme tutunmaya hazır hale geldikten sonra embriyonun ana rahmine yerleştirildiği belirtildi.

Ekibiyle birlikte bu araştırmayı yapan Tokyo Üniversitesi'nden Terio Fujii, bu yöntemle çiplere konulan embriyoların yüzde 80'inin 72 saat içinde hazır hale geldiğini, eski yöntemde ise aynı süre içinde embriyoların sadece yüzde 20'sinin hazır olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam