Yamaç paraşütüyle facia

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde Babadağ'dan yamaç paraşütü ile atlayış yapan pilot Osman Ersan ile birlikte İngiliz yolcu Stephen Arthur Johnson, kayalıklara çarparak yaşamını yitirdi.Pilotun, kalkıştan önce, paraşüt ile arasındaki terazi denilen sistemi bağ

Yamaç paraşütüyle facia


Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde Babadağ'dan yamaç paraşütü ile atlayış yapan pilot Osman Ersan ile birlikte İngiliz yolcu Stephen Arthur Johnson, kayalıklara çarparak yaşamını yitirdi.

Pilotun, kalkıştan önce, paraşüt ile arasındaki terazi denilen sistemi bağlamadığı ileri sürüldü.

Kaza bugün saat 12.00 sıralarında dünyaca ünlü yamaç paraşütü atlayışlarının yapıldığı Fethiye'nin Ölüdeniz Beldesi'ndeki 1700 metre yükseklikteki Babadağ'da yaşandı. Pistten havalanan 52 yaşındaki pilot Osman Ersan ile İngiliz yolcu 67 yaşındaki Stephen Arthur Johnson, tandem (İkili) atlayışı için havalandı. 10 dakika boyunca havada uçan pilot ile yolcu, Babadağ'ın eteklerindeki vadide kayalıklara düştü. Pilotun paraşüte bağlanan terazi sistemini takmadığı, bu yüzden düşüşün yaşandığı ileri sürülürken, yüzlerce metre yükseklikten ve 100 kilometre hızla kayalıklara çakıldıkları tahmin ediliyor. Dalaman'dan havalanan askeri helikopter, olay yerine ulaşan diğer yamaç paraşüt pilotlarının yardımıyla cenazeleri aldı ve Fethiye Delvet Hastanesi'ne götürdü.

Pilot Osman Ersan'ın evli ve bir çocuk babası olduğu, İngiliz Johnson'un da öğretmen olduğu belirtildi. Fethiye Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlatırken, bölgede 10 yıl aradan sonra bir pilotun da yaşamını yitirdiği açıklandı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam