Yağmurdan kaçarken ayıya yakalandılar

Çanakkale'nin Çan İlçesi'ne bağlı Söğütalan Köyü yakınlarına mantar toplamaya giden ve aniden bastıran yağmurdan korunmak için bir mağaraya giren iki arkadaşa ayı saldırdı. İki arkadaştan Halil Yılgın, ayının pençe darbeleriyle yaralandı.Çan İlçesi Terzia

Yağmurdan kaçarken ayıya yakalandılar

Çanakkale'nin Çan İlçesi'ne bağlı Söğütalan Köyü yakınlarına mantar toplamaya giden ve aniden bastıran yağmurdan korunmak için bir mağaraya giren iki arkadaşa ayı saldırdı. İki arkadaştan Halil Yılgın, ayının pençe darbeleriyle yaralandı.

Çan İlçesi Terzialan Beldesi Söğütalan Köyü yakınlarına mantar toplamaya giden Kerim Esen ile arkadaşı Halil Yılgın, aniden yağmur bastırınca korunmak için bir mağaraya girdi. Mağarada şiddetli yağmurun hızını azalatmasını bekleyen iki arkadaş, karşılarında bir ayı görünce hem şaşırdı, hem de korktu.
 
Ayının saldırmasıyla iki arkadaştan Kerim Esen kaçtı. Halil Yılgın ise ayıyla karşı karşıya kaldı. Yılgın, ayının pençe darbeleriyle yaralanırken, arkadaşı yerden aldığı ağaç dalıyla dönüp ayıya vurdu ve kaçmasını sağladı. Kerim Esen yaralanan arkadaşını kendi imkanlarıyla Çan Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Kol, ayak ve çenesinden yaralanan Halil Yıgın tedaviye alındı.
 
AYIYLA BOĞUŞMUŞ
 
Hastanede tedavisi süren, kendisine saldıran ayının küçük olduğunu ve bir süre boğuştuğunu dile getiren Halil Yılgın, "Bardakçılar Kaplıcası yakınındaki dağlık alana mantar toplamak için gittik. Yağmur bastırınca da mağaraya sığındık. Burada küçük bir ayıyla karşılaştık. Bana saldıran ayıyla bir süre boğuştum. 2-3 kez onu engelledim ancak ayağım kayınca yere düştüm. Yüzüme, koluma ve ayağıma pençeleriyle vurmaya başladı. Bu sırada arkadaşım ayının başına vurup kovaladı ve beni otomobille hastaneye getirdi" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam