Vücudu okşamak cinsel saldırı

Antalya 8. Asliye Ceza Mahkemesi'nin kararını bozan Yargıtay 5. Ceza Dairesi, birlikte alkol aldıktan sonra evine gittiği kadını sabaha karşı okşayan sanığın "zorla ırza geçme' suçundan değil "basit cinsel saldırı' suçundan yargılanması gerektiğine karar

Vücudu okşamak cinsel saldırı

Antalya 8. Asliye Ceza Mahkemesi'nin kararını bozan Yargıtay 5. Ceza Dairesi, birlikte alkol aldıktan sonra evine gittiği kadını sabaha karşı okşayan sanığın "zorla ırza geçme' suçundan değil "basit cinsel saldırı' suçundan yargılanması gerektiğine karar verdi. Yargıtay'ın verdiği bozma kararında şöyle denildi:

"Birlikte alkol aldıktan sonra gece müştekinin evinde kalan sanığın, sabaha karşı uyumakta olan müştekinin yatağına girerek vücudunu okşamak suretiyle gerçekleştirdiği eyleminin, 5237 sayılı TCK nun 102/1. maddesinde düzenlenen takibi şikayete bağlı, basit cinsel saldırı suçunu oluşturduğu , müştekinin mahkemeye ibraz ettiği dilekçesi ile şikayetten vazgeçtiğinin anlaşılması karşısında, 5237 sayılı TCK nun 73. ve CMK nın 232/8. maddesi uyarınca kamu davasının düşmesi yerine yazılı şekilde hüküm kurulması bozmayı gerektirmiştir"

MADDE 102. - (1) Cinsel davranışlarla bir kimsenin vücut dokunulmazlığını ihlâl eden kişi, mağdurun şikâyeti üzerine, iki yıldan yedi yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam