Van'da bordo mavi minare

Van'ın Özalp ilçesinde müteahhit, inşa ettiği caminin minaresini bordo-maviye boyayınca tepki çekti. Özalp'te yapımına 2008'de başlanan Merkez Camii'nin bir hafta önce teslim edilmesi gerekiyordu. Ancak ekonomik sıkıntılar nedeniyle bitirilemeyen cami baş

Van'da bordo mavi minare
Van'ın Özalp ilçesinde müteahhit, inşa ettiği caminin minaresini bordo-maviye boyayınca tepki çekti.

Özalp'te yapımına 2008'de başlanan Merkez Camii'nin bir hafta önce teslim edilmesi gerekiyordu. Ancak ekonomik sıkıntılar nedeniyle bitirilemeyen cami başka bir nedenle ilçenin gündemine oturdu.

Caminin yapımını üstlenen Trabzonlu müteahhit, bir hafta önce minareyi bordo maviye boyattı. Müteahhide kızan vatandaşlar, Müftülüğü telefon yağmuruna tuttu.

Belediye Başkanı Murat Durmaz da Müftülük yetkililerini uyardı. Durmaz, "Camiler kutsal yerlerdir. Eğer bu durum düzeltilmezse desteğimizi keseriz. Kutsal yerlerin bu tür şeylere alet edilmesi doğru değil" dedi.

Müftülük yetkilileri ise, "Bu renklerde bir art niyetin olduğunu düşünmüyoruz. Neticede bir renge boyanacaktı" dediler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam