Vadiyi kirletene cezalar yağacak

 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı , Ergene Havzası’ndaki (Tekirdağ, Edirne, Kırıklareli) denetimlerini arttırdı. Bakanlık ve Çevre Şehircilik İl Müdürlükleri tarafından Ergene Havzası’nda son bir yılda 2 bin 650 tesisin denetimi yapıldı. Yapılan denetimlerde

Vadiyi kirletene cezalar yağacak

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı , Ergene Havzası’ndaki (Tekirdağ, Edirne, Kırıklareli) denetimlerini arttırdı. Bakanlık ve Çevre Şehircilik İl Müdürlükleri tarafından Ergene Havzası’nda son bir yılda 2 bin 650 tesisin denetimi yapıldı. Yapılan denetimlerde Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği’ne ve ÇED raporuna uygun olup olmadığına bakıldı. Denetimler sonucunda 7 milyon TL para cezası verildi,2 tesis de kapatıldı.

 

GECE BİLE DENETİM YAPILACAK

 

Denetimlerde tesislerden alınan numuneler, seyyar su ve atıksu analiz laboratuarlarında inceleniyor. Bakanlık ve il müdürlükleri yaptığı denetimlerin daha etkili ve sık olması için gece dahi denetim yapacak. Bakanlık, çevre mevzuatına aykırı çalışan sanayi tesislerine de mevzuata uygun çalışıncaya kadar kapatma cezası verecek. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan  bir televizyon programında Ergene Nehri’ndeki kirlilikle ilgili görüntüleri izleyip, “Ergene’nin hali ne böyle?” demişti.     

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam