Vadi'nin Kılıç'ı ortalığı karıştırdı

Kurtlar Vadisi'nin Kılıç'ı Attila Olgaç, bir TV programında söylediği sözlerle hem Türkiye'de hem de Yunanistan'da manşetlere çıktı. Programda, Kıbrıs Barış Harekatı'nda 10 Rum askerini öldürdüğünü söyleyen Olgaç, elleri bağlı bir esiri de öldürdüğünü söy

Vadi'nin Kılıç'ı ortalığı karıştırdı

Kurtlar Vadisi'nin Kılıç'ı Attila Olgaç, bir TV programında söylediği sözlerle hem Türkiye'de hem de Yunanistan'da manşetlere çıktı. Programda, Kıbrıs Barış Harekatı'nda 10 Rum askerini öldürdüğünü söyleyen Olgaç, elleri bağlı bir esiri de öldürdüğünü söylemişti. Olgaç, "Terhisime 1 gün kalmıştı. Tam o sırada Kıbrıs Barış Harekâtı oldu. Beni Mersin'den Kıbrıs'a gönderdiler. Savaşın en acımasızca ve en kanlı bölümünün sürdüğü temizleme harekâtında görev verdiler. Komutana 'Yapamam, adam öldüremem, ben sanatçıyım' dedim. 'Burada sanat bitti. Burası gerçek hayat, savaş. Emir verdim mi öldüreceksin' dedi. İlk öldürdüğüm çocuk 19 yaşında, esir düşmüş bir askerdi. Silahı yüzüne doğrulttuğumda yüzüme tükürdü. Alnından vurdum, öldü." demişti.

Rum basını, Olgaç'ın itiraflarını manşetten verdi. "Atilla'dan 10 infaza dair itiraflar" manşetiyle çıkan Politis gazetesi, Türk sanatçının 10 Rum'u öldürdüğünü şok ifadelerle anlattığını yazdı. Alitya gazetesi ise "10 Rum'u öldürdüm" başlıklı sürmanşet haberinde, "Şok: Türk sanatçı, 1974'te Rum esirleri nasıl öldürdüğünü itiraf etti" ifadelerine yer verdi. Gazete, Olgaç'ın programda anlattıklarını sayfalarına taşıdı. Olgaç'ın itiraflarını ilk sayfadan duyuran Filelevteros gazetesi ise, Rum kayıp ailelerinin talep ve iddialarına yer verdi.

Öte yandan Olgaç, dün yaptığı yazılı açıklamada "Söylediklerim senaryoydu" dedi. Olgaç "Programda söylemiş olduğum 'Bir esir ve 10 kişiyi öldürdüm' cümlesi tamamen savaşın kötü ortamını, acımasızlığını, vahşetini insanları şoke ederek anlatmak adına tarafımdan yazılmış bir senaryodur. Bütün bunların bir senaryo olduğunu açıklamak isterken reklam dönüşü program bitmiştir. Gerçekle bir ilgisi yoktur" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam