Vaazdaki örnek: Bayan Gül ve Sümeyye

 Yozgat’ın Çapanoğlu camiindeki vaazda ‘Düğünlerde eş ve kızlarınızı oynatmayın’ denildi. Hayrünnisa Gül ve Sümeyye Erdoğan da olumlu örnek olarak gösterildi. Yozgat’ın Çapanoğlu camiinde verilen vaazda ‘’Düğünlerde eğlencelerde eşinizin, kızınızın oynama

Vaazdaki örnek: Bayan Gül ve Sümeyye

 

Yozgat’ın Çapanoğlu camiindeki vaazda ‘Düğünlerde eş ve kızlarınızı oynatmayın’ denildi. Hayrünnisa Gül ve Sümeyye Erdoğan da olumlu örnek olarak gösterildi.
 
Yozgat’ın Çapanoğlu camiinde verilen vaazda ‘’Düğünlerde eğlencelerde eşinizin, kızınızın oynamasına izin vermeyin’’ denilerek, Cumhurbaşkanı Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül ile, Başbakan Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın da olumlu örnek olarak gösterildiği bildirildi.
 
Bu iddia, Beyoğlu eski müftüsü ve CHP İstanbul milletvekili İhsan Özkes tarafından gündeme getirildi. Özkes, TBMM Başkanlığına sunduğu önergede, ‘’17 Ağustos Cuma günü Yozgat Çapanoğlu camiinde müftü yardımcısı tarafından verilen ve merkezi sistem ile kentteki bütün camilerde de yayınlanan vaazda, düğünlerde eğlencelerde eşinin, kızının oynamasına tepki göstermeyen ve sokakta kızlarla konuşan erkekler yakışıksız ifadelerle tarif edilmiştir. Aynı vaazda Sayın Cumhurbaşkanının eşi ve Başbakanın kızı da örnek olarak gösterilmiştir’’ dedi.
 
Özkes, Başbakan Erdoğan tarafından cevaplandırılmasını istediği önergesinde, ‘’Siyasi kimlikleri olan kişilerin ve ailelerinin Cuma vaazlarında örnek gösterilmesi uygun mudur ? Görevi islamı insanlara sevdirmek olan bir din görevlisinin bu sözleri, toplumun din algısında tahribata yol açmaz mı?’’ sorularını yöneltti. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler