Uzman doktor istiyor

Trabzon Doğum ve Çocuk Bakımevi Başhekimi Uzman Dr. İsmail Topal, bölgedeki 7 ile 4 uzman doktorla hizmet verdiklerini, sağlıklı hizmet yapabilmeleri için en az 10 uzman doktora ihtiyaçlarının bulunduğunu bildirdi.

Uzman doktor istiyor

Topal, yaptığı açıklamada, bölge hastanesi olarak hizmet veren kurumlarına Rize, Giresun, Ordu, Artvin, Gümüşhane, Bayburt ve Trabzon genelinden birçok hasta geldiğini, tüm hastalara imkanlarını kullanarak en üst düzeyde sağlık hizmeti vermeye çalıştıklarını söyledi.

Hastanelerinin yeni doğan servisinde 27 kuvöz ve 20 yeni doğan yatağı bulunduğunu ifade eden Topal, ''Yeterli sayıda fototerapi aletimiz, 6 solunum destek cihazımız ve 15 monitörümüz mevcut. Geçen yıl toplam bin 772 bebek servisimizde tedavi edildi'' dedi.

Yeni doğan servisindeki en büyük sıkıntılarının, uzman çocuk doktoru eksiği olduğunu dile getiren Topal, ''Bu hizmetleri 4 çocuk doktoruyla yürütmekteyiz. İzin, rapor ve hastalıkları da göz önüne aldığımızda 3 hekimden ancak yararlanabiliyoruz. Bir çocuk hekimi ayda en az 7-8 kez icap nöbeti tutuyor. Bu hekimler ayrıca gündüz mesaisinde poliklinik hizmeti verip 30 yataklı çocuk servisini de idare ediyorlar'' diye konuştu.

Tüm bu hizmetlerin daha sağlıklı yürütülebilmesi için en az 10 çocuk hekimi sayısına ulaşmaları gerektiğini ifade eden Topal, ''Bu ihtiyacımızı İl Sağlık Müdürlüğü kanalıyla Bakanlığımıza ilettik. İnşallah ihtiyaçlar giderilir'' dedi.

Topal, kurumlarına Bayburt Devlet Hastanesinden yeni atanan çocuk cerrahı Dr. Ali Alperen'in, büyük bir eksikliği giderdiğini belirterek, ''Hastanemizde artık ameliyatlara da başlandı. Yeni doğan çocuklara müdahalenin yanında, tüm ameliyatlar da artık yapılabiliyor'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam