Üzerimize 7 tane havan topu attılar

 Uludere bombasıyla başlayan tartışma 5N 1K'da devam etti. Cüneyt Özdemir, Uludere'de 34 köylünün öldüğü bombalamadan sağ kurtulan tek kişi olan Hasan Ürek canlı yayında olay anını anlattı. Türkçe konuşmakta ve kendini ifade etmekte zorlanan Hasan Ürek, b

Üzerimize 7 tane havan topu attılar

 

Uludere bombasıyla başlayan tartışma 5N 1K'da devam etti. Cüneyt Özdemir, Uludere'de 34 köylünün öldüğü bombalamadan sağ kurtulan tek kişi olan Hasan Ürek canlı yayında olay anını anlattı.

 

Türkçe konuşmakta ve kendini ifade etmekte zorlanan Hasan Ürek, bombalamadan 11 gün sonra hastanede gözlerini açtığını söyledi. Hala olayın şokunu yaşadığını belirten Ürek "o günü hatırladığım zaman canım acıyor, eskisi gibi değilim, sürekli bunları düşünüyorum" dedi.

 

Hayatını kaybeden insanların aileleri olarak katliamın sorumlularının ortaya çıkarılmasını istediklerini vurgulayan Ürek "tazminat değil adalet istiyoruz" derken bombalama anını şöyle anlattı:

 

"Saat 17:00’de köyden çıkış yaptık, sınırı geçtik ve  yükleri katırlara bindirdik o sırada heronların üzerimizde olduğunu fark ettik. Sınırın sıfır noktasına yaklaşırken birden üzerimize 7 tane havan topu atıldı bunlardan 3 tanesi aydınlatma 4 tanesi bombaydı.

 

Yolumuza devam ettik ve sınırın sıfır noktasına geldik, telefon açtık ve askerlerin 3 yolu tuttuğunu gördük. Daha sonra yükleri atıp eve geçecektik fakat o sırada bombalar atıldı. Ardından baygınlık geçirdim ve 11 gün sonra gözümü hastanede açtım."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam