Üşümemek için fındık yiyin!

Giresun Ziraat Odası (GZO) Başkanı Özer Akbaşlı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in soğuktan korunmak amacıyla fındık yenilmesi yönündeki önerisine destek verdi.Akbaşlı, yaptığı açıklamada, bugün ulusal basında Bakan Güler'in soğuktan korunma

Üşümemek için fındık yiyin!

Giresun Ziraat Odası (GZO) Başkanı Özer Akbaşlı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in soğuktan korunmak amacıyla fındık yenilmesi yönündeki önerisine destek verdi.

Akbaşlı, yaptığı açıklamada, bugün ulusal basında Bakan Güler'in soğuktan korunmak için fındık yenilmesi yönünde ifadelerinin yer aldığı haberler yayımlandığını hatırlattı. Bakan Güler'in fındık tüketimiyle ilgili söylemlerinden büyük mutluluk duyduklarını anlatan Akbaşlı, bu açıklamasından dolayı Bakan Güler'e teşekkür etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in soğuktan korunmak amacıyla fındık yenilmesi yönündeki önerisine destek veren Akbaşlı, "Bakan Hilmi Güler'in ulusal basında yer alan fındıkla ilgili açıklamasını destekliyoruz. Çünkü fındığın çok önemli bir ürün olduğunu her zaman söyledik. Ancak sayın bakan söyleyince ulusal basında daha iyi yer aldı. Çok doğru bir söz. Kendisine katılıyoruz" dedi.

Akbaşlı, Bakan Güler'in açıklamasının Türkiye'de fındık tüketiminin artması noktasında kendilerini umutlandırdığını belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Fındığın özellikle ülkemizde tüketilmesi, insanların kalori miktarlarını fındıkla dengelemesi, bu soğuk kış günlerinde üşümeye karşı fındığın kullanılması son derece önemli. Fındık önemli bir besin kaynağı. İçinde bulundurduğu mineraller, içerisinde bulunan birçok değerler açısından insan sağlığı açısından yararlı bir besin maddesi. Bu nedenle

fındık çok önemli. Sayın Güler'in açıklaması fındık tüketiminin artması noktasında bizi ümitlendirdi."

Türkiye'nin 70 milyon nüfusa sahip bir ülke olduğunu ancak fındık tüketiminin çok düşük olduğunu belirten Güler, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün Türkiye'nin fındık tüketimi 100 bin ton. Bu rakamı 200 bin, 300 bin tonlara çıkarmamız lazım. Türk insanına fındık yedirmemiz lazım. Bunu sağlayabilirsek, başta rekolte fazlası olmak üzere fındıkla ilgili birçok sorunu ortadan kaldırmış oluruz. Bunların sağlanması için de mutlaka fındığı her zaman gündemde tutmalıyız. Sayın Güler'in açıklaması bu noktada çok önemlidir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam