Ustalık ‘manifestosu’!

 AK Parti ve Türk siyasetinin yakın geleceğinin şekillenmesi açısından kritik önem taşıyan 30 Eylül kongresinde Başbakan Erdoğan partisinin tüzüğü gereği son kez genel başkanlığa aday olacak. AK Parti yönetimi Erdoğan’ın “ustalık” dönemine yakışır bir “ve

Ustalık ‘manifestosu’!

 

AK Parti ve Türk siyasetinin yakın geleceğinin şekillenmesi açısından kritik önem taşıyan 30 Eylül kongresinde Başbakan Erdoğan partisinin tüzüğü gereği son kez genel başkanlığa aday olacak. AK Parti yönetimi Erdoğan’ın “ustalık” dönemine yakışır bir “veda” kongresi yapmak için hazırlıklarını sürdürürken, Erdoğan ise herkesin merakla beklediği kongre konuşması için çekirdek kurmay kadrosuyla titiz bir çalışma yürütüyor. 
 
AK Parti kanyaklarından edinilen bilgiye göre Genel Başkan Yardımcıları Hüseyin Çelik ve Ömer Çelik, Başdanışmanı ve Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan ile Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın da yer aldığı kurmay ekibiyle yaptığı değerlendirme sonucu Erdoğan konuşmasının ana başlıklarını “terör”, “yeni anayasa” ve “temel hak ve özgürlükler” olarak belirledi. 
 
Erdoğan yaklaşık 2 saat sürmesi planlanan konuşmasında, temel hak ve özgürlükler korunarak terörle kararlılıkla mücadelenin sürdürüleceğini vurgulayacak. Konuşmasında “Kürt sorunu” ifadesine yer vermeyeceği ifade edilen Erdoğan, 2023 vizyonu için yeni anayasa projesinin önemine işaret edecek. Erdoğan’ın bu kapsamda yeni anayasadan beklentilerine ilişkin AK Parti’nin taleplerini ve temel çizgilerini de vurgulayacağı ifade ediliyor. 
 
AKP kurmayları, Erdoğan’ın büyük önem verdiği kongre konuşmasının ana hatlarının belirlenmesi konusunda yapılan çalışmaya ilişkin sorularımızı yanıtlarken, “11 Yıl önce iktidara geldiğimizde Türkiye’nin sağlıktan, ekonomiye, eğitimden, istidhama, altyapıya ilişkin çok önemli sorunları vardı. O dönemde Genel Başkan Türkiye hayalini dile getiren bir kongre konuşması yaptı. Ardından birlik ve beraberlik teması ana ekseni oluşturdu. Aradan geçen 11 yılın ardından artık Türkiye’de artık sağlık, eğitim sorun olmaktan çıktı. Alt yapı çalışmaları tamamlandı. Türkiye’de seçmen kitlesinin yüzde 50’si bir partiyi destekler hale geldi. Bu çerçevede bu kongredeki tema bundan sonraki 11 yıla ilişkin yeni Türkiye vizyonu olarak belirlendi” bilgisini verdi. 
 
Bu arada Erdoğan’ınyeni MKYK için parti grubu ve yetkili organlarının görüşlerini almayı amaçladığı anket sonuçları da kendisine sunuldu. 
 
Başbakan’a zilli top hediye edildi
 
Başbakan Erdoğan, Londra Paralimpik Oyunları’nda madalya kazanan sporcuları kabul etti. Başbakanlık resmi konutunda, basına kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık bir saat sürdü. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın da hazır bulunduğu kabulde sporcular, Başbakan Erdoğan’a, imzaladıkları milli formayı ve görme engellilerin kullandığı zilli top hediye ettiler. Başbakan Erdoğan da sporculara cep telefonu hediye etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler