Usta radyo ve TV'ci vefat etti

Usta radyo ve televizyoncu Orhan Boran, hayatını kaybetti. Boran, yıllardır kemik iliği hastalığı ile mücadele ediyordu.Usta radyo ve televizyoncu Orhan Boran, 83 yaşında İstanbul'da hayatını kaybetti. Türkiye'de ilk stand-up geleneğini başlatan ünlü miza

Usta radyo ve TV'ci vefat etti

Usta radyo ve televizyoncu Orhan Boran, hayatını kaybetti. Boran, yıllardır kemik iliği hastalığı ile mücadele ediyordu.


Usta radyo ve televizyoncu Orhan Boran, 83 yaşında İstanbul'da hayatını kaybetti. Türkiye'de ilk stand-up geleneğini başlatan ünlü mizah ustası ve ünlü televizyoncu Orhan Boran yaklaşık 2 yıldır kemik iliği hastalığıyla mücadele ediyordu. Öğle saatlerinde evinde rahatsızlanan Boran, oğlu tarafından Ataşehir Avicenna Hastanesi’ne kaldırıldı. Boran’ın eşi Güler Boran da hastanede bir an olsun eşinin yanından ayrılmadı ancak usta televizyoncu Orhan Boran, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Orhan Boran’ın hastaneye geldiğinde hayati fonksiyonlarının durmuş olduğu ifade edildi.

BORAN KİMDİR?
1928 yılında İstanbul’da doğan Orhan Boran, Galatasaray Lisesi’nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’ni yarıda bırakan Boran, İstanbul Şehir Tiyatrosu’na girerek 17 oyunda oynadı. Açıldığı yıldan itibaren İstanbul Radyosu kadrosunda yer aldı. Londra’ya giderek BBC Radyosunda Türkçe yayın spikerliği yaptı. İstanbul’un birçok gazino ve gece kulüplerinde komedyen, takdimci olarak çalışmalarını sürdürdü. Gazete ve dergilerde yazılar yazdı. Filmlerde oynadı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam