"Unutmadık, unutmayacağız"

Anavatan Partisi Trabzon İl başkanı İsmail İnan, Adnan Kahveci'nin ölüm yıldönümü üzerine bir açıklama yayımladı. İşte İnan'ın açıklaması: UNUTMADIK UNUTMAYACAĞIZ “Türkiye bundan tam 16 yıl önce Mucit Politikacı diye anılan Hemşerimiz ve kurucumuz İstanbu

"Unutmadık, unutmayacağız"

Anavatan Partisi Trabzon İl başkanı İsmail İnan, Adnan Kahveci'nin ölüm yıldönümü üzerine bir açıklama yayımladı.

İşte İnan'ın açıklaması:

UNUTMADIK UNUTMAYACAĞIZ

“Türkiye bundan tam 16 yıl önce Mucit Politikacı diye anılan Hemşerimiz ve kurucumuz İstanbul vekili rahmetli Adnan Kahveci'nin trafik canavarına yenik düşmesine ağlamıştı…

Türk Siyasi hayatında bir Adnan Kahveci vardı, 1949`da Trabzon Sürmene`de doğdu. 1966`da Kabataş Lisesi`ni birinci olarak bitirdi.
ABD`deki Purdue Üniversitesi`ni bitirdi. Missouri Üniversitesi`nde doktora yaptı. Boğaziçi Üniversitesi`nde öğretim üyeliği yaptı. 12 Eylül döneminde başbakanlık danışmanlığına atandı ve o sıralarda Turgut Özal`la tanıştı. ANAP`ın kurucuları arasında yer aldı. 1987`de İstanbul`dan milletvekili seçildi. Devlet ve Maliye Bakanlığı görevlerinde bulundu.

16 yıl önce 5 şubat 1993 de hayata elim bir trafik kazası!! Sonucu gözlerini yumdu. Kendisinin Ülkemize fikir bazında düşünce bazında önemli katkıları olmuştur.

O günkü koşullarda ülke de sorun olan ve bugün hala çözüm aranan ve verilen ödünlerle gündem oluşturan Kürt meselesi bile O'nun tarafından bir çözüm raporu ile kamuoyuna duyuruldu.

5 Şubat 1993 tarihinde eşi ve iki çocuğu ile birlikte Bolu-Gerede yakınlarında trafik kazası geçirdi. Adnan Kahveci ve eşi olay anında hayatlarını kaybederken, 17 yaşındaki çocukları Aslıhan Kahveci yaralı olarak kurtuldu ancak 10 gün sonra vefat etti.

Kamuoyunda dürüstlüğü ile tanınan ve çok sevilen Adnan Kahveci`nin yeni yapılan otobanda ters yola girerek kaza yapması, çeşitli şüphelerin ortaya çıkmasına rağmen neticelenemedi.

Ne garip dir ki KÜRT SORUNU projesi ve bildirisinin hemen akabinde normal bir kişinin bile sapmayacağı bir yeni yol ve akabinde ki kavşak ile ters yola girdi, kazara hayatını kaybetti..Yaşasaydı bu gün ülkenin sorunlarının tamamında etkili olabilecek bir bilgi ve tecrübe ile dolu olan Adnan Kahveci'mizin bugün ilkeleri ve patentleri kendisi tarafından alınan projeleri çocukları tarafından devam ettirilmektedir.

Halka hizmet uğruna Hakk`a teslim olan Kahveci'nin ; misyonunun sönmeyeceğini ; `Bir gün gelecek Adnan Kahveci`nin 2 oğlu da gerçek meşaleci olarak halkın hizmetinde olacaktır.`

Ülkemin fikir ve Bilim alanındaki değerleri teker teker bir şekilde hayata gözlerini yumdular ve bizleri sevenlerini öksüz bıraktılar.
Onları asla unutmadık unutmayacağız.

Adnan Kahveci'yi unutmadık ve unutmayacağız.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler