Unutkan doktora hapis cezası

Eskişehir'de bir kişinin, burnunda tampon unutan doktora 2.5 ay hapis cezası verildi.Safiye Karaca (55) bundan 5 yıl önce burnundaki rahatsızlık üzerine Eskişehir Devlet Hastanesi'ne gitti. Hastane tarafından Kulak Burun Boğaz Bölümü'nde Uzman Doktor Orha

Unutkan doktora hapis cezası

Eskişehir'de bir kişinin, burnunda tampon unutan doktora 2.5 ay hapis cezası verildi.

Safiye Karaca (55) bundan 5 yıl önce burnundaki rahatsızlık üzerine Eskişehir Devlet Hastanesi'ne gitti. Hastane tarafından Kulak Burun Boğaz Bölümü'nde Uzman Doktor Orhan Özkır'a yönlendirilen Karaca, Doktor Özkır tarafından önce muayene ardından ise ameliyat edildi.
 
Başarılı bir ameliyat geçiren Karaca, ameliyattan 5 gün sonra burnundaki tamponlar aldırmak için tekrar Doktor Orhan Özkır'ın yanına gitti ve burnundaki tamponları aldırdı. Karaca aradan 1 ay süre geçmesine rağmen burnundaki ağrıların geçmemesi ve ağır bir koku gelmesi üzerine tekrar doktoruna müracaat etti ancak, herhangi bir sorun olmadığı söylendi ve burun damlası verilerek geri çevrildi.
 
Aradan 7 ay geçmesine rağmen ağrı ve şikayetleri devam eden Karaca, yakınları tarafından başka bir doktora gitme kararı aldı. Gittiği özel doktor tarafından tomografi ve endoskopi grafikleri çekilen Karaca'nın sonucu sol burnunda tampon olduğu ortaya çıktı.
 
Kısa süre içerisinde ameliyata alınan Karaca'nın burnundan, 40 santimetre uzunluğunda tampon çıktı. Bunun üzerine 7 ay burnunda tampon ile yaşamak zorunda kaldığını öne süren Karaca, ameliyatı yapan Doktor Özkır hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na şikayette bulundu.
 
Savcılık incelemelerde bulunduktan sonra Doktor Özkır hakkında 'görevi ihmal' suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemi ile Eskişehir 1. Sulh Ceza Mahkemesi'ne dava açtı.
 
Daha önceki duruşmalarda suçsuz olduğunu iddia eden ve tutuksuz yargılanmasına karar verilen Doktor Özkır'ın son duruşmadaki savunmasın da, suçsuz olduğu ve beraatını istediği yönündeydi. Ancak mahkeme heyeti, sanık Özkır'ın görevi ihmal etmek suçundan dolayı ve suçun işleniş biçimini göz önüne alarak 3 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Ancak Özkır'ın sabıkasız ve mahkeme adabına uygun oluşundan dolayı, 6'da 1 oranında indirime gidilerek hapis cezası 2 ay 15 güne indirildi.
 
Mağdur Safiye Karaca'nın avukatı Turgay Balaban da mahkemenin kararından memnun olduklarını bildirdi. Balaban, davada kendilerinin haklı olduklarını zaten bildiklerini ve doğru kararın geç de olsa verildiğini de belirtti. Balaban ayrıca müvekkilinin isteği doğrultusunda Doktor Özkır'a tazminat davası da açacaklarını da bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler