Uçak için deve kestiler

Yeni kurulan 2006'da Türk Hava Yolları'nın RJ100 uçaklarını iade ederken deve kurban etmesi, Reuters haber ajansı tarafından 'yılın tuhaf olayları' arasında yer almıştı. Turkuaz Havayolları'nın sahibi Hidayet Aydoğan'ın olayı o günlerde gündeme getiren in

Uçak için deve kestiler
Yeni kurulan 2006'da Türk Hava Yolları'nın RJ100 uçaklarını iade ederken deve kurban etmesi, Reuters haber ajansı tarafından 'yılın tuhaf olayları' arasında yer almıştı.

Turkuaz Havayolları'nın sahibi Hidayet Aydoğan'ın olayı o günlerde gündeme getiren internet sitesine ait televizyonun ortağı olması da dikkat çekti.

THY Teknik A.Ş. Uçak Bakım Başkanı Şükrü Can'ın, RJ uçaklarının iade edilmesini kutlamak için Atatürk Havalimanı apronunda deve kestirmesi büyük yankı uyandırırken tanıtımını dikkat çekici hale getirmek isteyen yeni bir havayolu şirketi aynı yola başvurdu. 'Turkuaz Havayolları' yeni aldığı iki uçağını kutlamak için iki deve kesti. Şirket, ortak olduğu televizyonun internet sitesi aracılığıyla olayı marifetmiş gibi gösterdi.

Olayın diğer bir ilginç yanı da havayolu şirketinin sahibinin aynı zamanda haberi duyuran internet sitesinin sahibiyle ortak olarak sektörel bir televizyon kurması oldu. Ortağının haberini yapan internet sitesi olayı da ilk duyuran olması manidar karşılandı.

İngiliz Reuters haber ajansının bile '2006'nın tuhaf olaylarına' ilişkin haberlerinde apronda deve kesilmesini ilk sıraya koymuştu. "Türk Hava Yolları çalışanları, yaptıkları iyi bir işi kutlamak için havalimanında deve kestiler" ifadesini kullanan ajans olayı tüm dünyaya duyururken Türk Sivil Havacılığı adeta alay konusu olmuştu.

İki uçakla havacılık dünyasına adım atan Turkuaz Hava Yolları'nın iki deveyi kesmesinin nedenini şirketin genel müdürü Hidayet Aydoğan'ın "Uçakları getirtirirsem deve keseceğim" sözü olduğu iddia edildi.

Havacılık dünyasında çalışanlar Türkiye'de dünyada gündeme damgasını vuran apronda deve kesme skandalından sonra şimdi de iki uçak için iki deve kesilmesinin havacılıkta kötü bir gelenek halini almaya başladığını savunarak, "Artık her uçak alınıp gönderildiğinde deve kesilecek gibi. Biz geleneksel olarak kazalara karşı koç veya koyun kesiyoruz. Bunlar olayı abarttı" diye konuştu.

Şirketin sahibi 23 yaşındaki Hidayet Aydoğan'ın havacılıkla ilgili hiçbir deneyiminin olmayışı ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün "Bir havayolunun genel müdürü sektörde en az 5 yıl tecrübeli olmalıdır" kuralını bozması dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam