Uçağa binecekler dikkat!

Terör tehdidi nedeniyle güvenlik tedbirlerinin zirve yaptığı uçaklarda su, parfüm, jel gibi sıvılara sınırlama geliyor. 1 Mart'tan itibaren 20x20 cm boyutlarında şeffaf plastik içinde en fazla 100 mm'lik sıvı taşınabilecek. Uluslararası alanda terör tehdi

Uçağa binecekler dikkat!

Terör tehdidi nedeniyle güvenlik tedbirlerinin zirve yaptığı uçaklarda su, parfüm, jel gibi sıvılara sınırlama geliyor. 1 Mart'tan itibaren 20x20 cm boyutlarında şeffaf plastik içinde en fazla 100 mm'lik sıvı taşınabilecek.

Uluslararası alanda terör tehdidi yüzünden birçok havaalanında ve uçaklarda uygulanan güvenlik tedbirleri Türkiye'de de sıkılaştırılıyor. İç ve dış hat uçuşlarında yolcuların el bagajlarındaki sıvılara, 1 Mart'tan itibaren sınırlama geliyor. Yolcular, 20x20 santimetre boyutlarında ağzı kilitli şeffaf plastik poşet içerisinde, her birinin hacmi 100 mililitreyi geçmemek üzere sıvı, jel veya aerosol bulundurabilecek. Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün (SHGM) hava meydanlarına gönderdiği genelgeye göre, 1 Mart'tan itibaren Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) ve Avrupa Sivil Havacılık Konferansı (ECAC) kuralları gereğince havayolu ile seyahat edecek yolcuların uçak içinde yanlarında bulunduracakları el veya kabin çantalarında taşıyabilecekleri sıvılarda kısıtlamaya gidilecek.

BEBEK VE İLAÇ İSTİSNASI

Yolcuların seyahatleri sırasında yanlarında sıvı ürünler bulundurmaları yasaklanmayacak ancak sıvıların miktarı kısıtlanacak. Bebek ile seyahat eden yolcular ile hasta yolculara durumları göz önünde bulundurularak kısıtlamada birtakım istisnalar uygulanacak. Bebekli yolcuların yanlarında seyahat süresince yetecek miktarda mama veya süt bulundurmalarına ve ilaç kullanımı zorunlu olan yolcuların seyahat süresince yeterli olacak miktarda ve orijinal ambalajında olmak kaydıyla ilaç bulundurmalarına izin verilecek. Ancak belgelendirmeleri istenebilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler