Türkler kilise satın aldı

Türklerin yoğun olarak yaşadığı Norveç'in Drammen kentinde bulunan Protestan kilisesi geçen yıl Türkler tarafından 700 bin euroya satın alındı. Norveç Protestanlarının 1960 yılında kilise olarak inşa ettikleri binayı alan Türkler, restore ettirerek camiye

Türkler kilise satın aldı

Türklerin yoğun olarak yaşadığı Norveç'in Drammen kentinde bulunan Protestan kilisesi geçen yıl Türkler tarafından 700 bin euroya satın alındı. Norveç Protestanlarının 1960 yılında kilise olarak inşa ettikleri binayı alan Türkler, restore ettirerek camiye dönüştürdüler.

'SATILIKTI BİZ ALDIK'

Drammen ve Çevresi Türk İnanç Cemiyeti Derneği Başkanı Orhan Al, "Kiliseyi satmak istiyorlardı, bizim de camiye gereksinimiz vardı ve aldık. Bizler de binayı ibadet amacıyla kullanacağımız için Norveçlilerden tepki görmedik. Camide minare eksik. Ancak belediyeye müracaat ettiğimizde bunun için de izin alabiliriz" dedi.

Merkez Camisi'nde Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı bir imam görev yapıyor. Cami, geçen Ramazan ayından beri ibadete açık. Resmi açılış ise 1 Şubat'ta Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu tarafından yapılacak. Bardakoğlu, 30 Ocak'ta da İsveç'in başkenti Stockholm'de Fittja'daki caminin açılışını yapacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam