Türkler düğün salonuna sığındı!

Derne'deki Türk işçilerden Erdal İyidoğan, şehirde yaklaşık 180 kişinin mahsur kaldığını ifade etti. Çalıştıkları şantiyenin yakıldığını aktaran İyidoğan, halk tarafından kalmaları için bir düğün salonuna getirildiklerini söyledi. İyidoğan, "Yaklaşık 150

Türkler düğün salonuna sığındı!

Derne'deki Türk işçilerden Erdal İyidoğan, şehirde yaklaşık 180 kişinin mahsur kaldığını ifade etti. Çalıştıkları şantiyenin yakıldığını aktaran İyidoğan, halk tarafından kalmaları için bir düğün salonuna getirildiklerini söyledi. İyidoğan, "Yaklaşık 150 Türk işçi bir düğün salonunda kalıyoruz. 30 kişi de dışarıda bir yerde kalıyor. Bizi buraya cuma günü getirdiler. Yemek yok, yöre halkı bize ekmek ve su getiriyor." dedi.

"KADDAFİ KAÇTI DİYE SEVİNÇ GÖSTERİLERİ YAPILDI"

Erdal İyidoğan, "Libya lideri Muammer Kaddafi'nin ülkeden kaçtığı söylentilerini duyduk. Ayrıca şehirde dün Kaddafi düştü diye sevinç gösterileri yapıldı. Derne'de 'Kaddafi gitti' havası var." ifadelerini kullandı.

Derne şehrinde şu an çok fazla çatışmanın olmadığını ifade eden Türk işçi İyidoğan, "Dışarı çıkamıyoruz. İki gün önce şehre 7-8 kişilik paralı askerin geldiği ve yakalandıkları söyleniyordu. Daha sonra birinin asıldığını duyduk. Derne'de hiçbir polis veya güvenlik gücü kalmadı. Liman yağmalandı ve çalıştığımız şantiye yakıldı. Derne'de artık devlet yok." şeklinde konuştu.

İyidoğan, çalıştıkları Türk şirketi yetkililerinden aldıkları bilgiye göre, kendilerini Türkiye'ye götürmek için Derne'ye gemi geleceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler