Türkiye'ye hakaret eden Yunanlı

Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nde 33 yaşındaki Seval Kelebik ile evlenen ve nikah kıyıldıktan sonra, Türkler tarafından öldürüldüğünü ileri sürdüğü babasının fotoğrafını sehpaya koyup “Anısı önünde saygı duruşunda bulunalım” diyerek olay çıkaran ve hakaretl

Türkiye'ye hakaret eden Yunanlı
Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nde 33 yaşındaki Seval Kelebik ile evlenen ve nikah kıyıldıktan sonra, Türkler tarafından öldürüldüğünü ileri sürdüğü babasının fotoğrafını sehpaya koyup “Anısı önünde saygı duruşunda bulunalım” diyerek olay çıkaran ve hakaretler yağdıran Yunanlı astsubay 38 yaşındaki Mihail Kutsakiozis, gözaltına alındı. Nikah defterini imzaladıktan birkaç dikaka sonra olanlardan sonra Mihail Kutsakiozis'ı terkeden Seval Kelebik ise yarın sabah ilk işinin boşanma davası açmak olduğunu söyledi. Kelebik, “Yaptıklarından pişman olsa da onu asla affetmeyeceğim. Ben bir Türküm ve Türklere kimse hakaret edemez” dedi.


Yunanlı astsubay Mihail Kutsakiozis ile 5.5 ay önce Ayvalık'ta tanışıp evlenmeye karar veren, tur şirketinde sekreter olarak görev yapan Seval Kelebik, cuma günü Ayvalık'ta kıyılan olaylı nikahlarının ardından hemen boşanma davası açacağını söyledi. Midilli Adası'nda oturan Kutsakiozis ile ilk başlarda çok iyi anlaştıklarını, nikah gününe kadar da herhangi bir sorun yaşamadıklarını aktaran Kelebik, nişanlılık döemini şöyle anlattı:

“Bende iyi bir intiba bıraktı, güven verdi. Ona eşimden ayrıldığımı, 7 yaşında bir kızım olduğunu ve mutlu bir yuva kurmak istediğimi söyledim. Anlayışla karşıladı. Kendisinin de daha önce 2 evlilik yaşadığını, ancak mutlu olamadığını, benim gibi mutlu bir yuva sahibi olmak istediğini dile getirdi. Hatta kısa sürede evlenelim diye o diretti. Kabul ettim. 5.5 ay boyunca bana çok iyi, çok samimi davrandı. Hiçbir kötü hareketine tanık olmadım. Evlenince Midilli'de yaşayacaktık. Her ne oldu ise nikahtan sonra oldu. Babasının fotoğrafını çıkarıp Türklere hakarete varan bazı şeyler söyleyince hiçbir şey düşünmeden nikah salonunu terk ettim. Ben bir Türküm, bu sözleri kaldıramadım.”

EVİ BASIP 100 YTL ALMIŞ

Seval Kelebik, nikah salonunu terk ettikten sonra Sakarya Mahallesi'nde annesi ve kızıyla birlikte oturduğu eve döndüğünü belirtirken, herkesin Midilli'ye kaçtığını sandığı Mihail Kutsakiozis'in kendisini takip edip evine geldiğini söyledi.

Seval Kelebik, “Kapıyı ısrarlı bir şekilde çalınca annem açmak durumunda kaldı. İçeri girdi ve evde, bağırıp çağırarak rezalet çıkardı. Olanları duymamak, görmemek için tuvalete girdim. Kapıyı üzerimden kilitledi. Çantamı karıştırıp yırtmış. Hastaneye götüreceğim kızımın vizite kağıdını, benim bazı evraklarım ile 100 YTL parayı, cep telefonumu alıp evi terk etmiş” diye konuştu.

SAÇIMI ÇEKTİ

Mihail Kutsakiozis'in, babasının Türkler tarafından öldürüldüğü iddiasının doğru olmadığını belirten Seval Kelebik, cuma günü olaylı nikahtan sonra saat 23.30 sıralarında bir rehber arkadaşının eve gelip, Kutsakiozis'in annesinin otelde rahatsızlandığını söylediğini anlattı.

Bunun üzerine yardımcı olmak için kaldıkları otele gittiğini belirten Kelebik, “Otelin önünde Mihail ile karşılaştık. Bana saldırmak istedi. Kaçarkan saçımı çekti. Elinden kurtulup, oradan kaçtım” dedi.

Seval Kelebik, nikahtan hemen sonra terkettiği eşi Mihail Kutsakiozis'ın saldırarak saçını çektiğini belirterek polise başvurduğunu söylerken, polis de bu şikayet üzerine Yunanlı damadı gözaltına aldı.

Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında tutulan Mihail Kutsakiozis'in sorgusu sürüyor.

OLAY NASIL GELİŞTİ?

Ayvalıklı Seval Kelebik ile 5.5 ay önce nişanlanan Yunanlı astsubay Mihail Kutsakiozis, geçen cuma günü yakınlarının da katıldığı sade bir törenle Ayvalık Belediyesi Nikah Salonu'nda nikah masasına oturdu. Nikah memurunun “Evlenmeyi kabul ediyormusunuz?” soruna gelin Kelebik, önce “Hayır” dedi. Salonda bir anda gülüşmeler oldu, bu durum şaka olarak algılandı. Ardından Kelebik, “Evet” diye cevap verdi. Yunanlı damat Kutsakiozis'in de “Evet” demesi üzerine, imzalar atılarak, çiftin nikahları kıyıldı.

Nikahın kıyılmasının ardından geline bir sürpriz hazırladığını söyleyen damat Kutsakiozis, davetlilere kendisini beklemelerini istedi. Dışarı çıkan damat Mihail Kutsakiozis, elinde babasına ait olduğunu ve Atina'dan getirdiğini ileri sürdüğü fotoğrafları sehpa üzerine bırakarak, “Babamı savaş öncesinde Türkler öldürdü. Anısı önünde saygı duruşunda bulunalım” dedi.

Damadın, nikah şekeri getirip, geline takı takacağını düşünen davetliler, damadın sözleri üzerine şaşkınlık yaşarken, gelin Kelebik, koşarak salondan çıktı. Gelinin arkasından giden damat Kutsakiozis, bir süre sonra tekrar salona dönerek, parmağındaki alyansını çıkartıp tekmeleyerek fırlattı, bağırıp çağırdı. Türklere ve nikaha gelen konuklara hakaretler yağdıran Yunanlı damat Mihail Kutsakiozis, ortalığı karıştırdıktan sonra salondan ayrıldı.

Midilli'ye kaçtığı sanılan Mihail Kutsakiozis,, Ayvalık'ta annesiyle kaldığı otelde gözaltına alındı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam