Türkiye’den utanıyorum dedi!

 2006′da Nobel Edebiyat Ödülü’nü kazanan ünlü yazar Orhan Pamuk, İngiliz Independent gazetesine röportaj verdi. Pamuk röportajında “Türkiye’nin sesi ya da temsilcisi olmak neşe dolu ve çocuksu bir durum değil. Rahatsızlık verici. Bu beni utangaç biri yapı

Türkiye’den utanıyorum dedi!

 

2006′da Nobel Edebiyat Ödülü’nü kazanan ünlü yazar Orhan Pamuk, İngiliz Independent gazetesine röportaj verdi.

 

Pamuk röportajında “Türkiye’nin sesi ya da temsilcisi olmak neşe dolu ve çocuksu bir durum değil. Rahatsızlık verici. Bu beni utangaç biri yapıyor. İçimdeki çocuğu öldürüyor” yorumunu yaptı.

 

İnsanların kendisini Türkiye için bir çeşit diplomat gibi gördüklerini fakat öyle olmadığını bunun kendisine bir sorumluluk yüklediğini ifade eden Pamuk, “Böyle olmak istemiyorum. Bu yine şakacı ifade tarzıyla ilgili. Türkiye’nin sesi ya da temsilcisi olmak mutluluk verici bir durum değil. Bu beni çok içine kapanık yapıyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam