Türkiye yağmur ve soğuğa teslim

Hava sıcaklığı yurdun doğu kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacak Hava sıcaklığı yurdun doğu kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacak. Trabzon, Muş, Ağrı ve Van'ın kuzeybatı çevrelerinde kuvvetli, Rize ve Hopa çevrelerinde ise şiddetli yağış beklendiğinden vata

Türkiye yağmur ve soğuğa teslim

Hava sıcaklığı yurdun doğu kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacak Hava sıcaklığı yurdun doğu kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacak. Trabzon, Muş, Ağrı ve Van'ın kuzeybatı çevrelerinde kuvvetli, Rize ve Hopa çevrelerinde ise şiddetli yağış beklendiğinden vatandaşlar uyarıldı.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güney Doğu Anadolu'nun doğusu ile Sinop, Kırklareli ve İnebolu çevrelerinde görülecek olan yağışların; Trabzon, Muş, Ağrı ve Van'ın kuzeybatı çevrelerinde kuvvetli, Rize ve Hopa çevrelerinde şiddetli yağış olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı yurdun doğu kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Ülkemizin güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, öğle saatlerinden itibaren Marmara ve Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-40 Km/S) esmesi bekleniyor.

-KUVVETLİ VE ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Yağışların; Trabzon, Muş, Ağrı ve Van'ın kuzeybatı çevrelerinde kuvvetli, Rize ve Hopa çevrelerinde şiddetli yağış olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb.) tedbirli olunması gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

İstanbul Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Rüzgar öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-40 Km/S) esecek.(27)

Ankara: Parçalı ve az bulutlu.(24)

İzmir: Parçalı ve az bulutlu.(29)

Adana: Parçalı ve çok bulutlu.(32)

Antalya: Parçalı ve az bulutlu.(30)

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı.(24)

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı.(18)

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(29)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar Kırklareli çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-40 Km/S) esecek.

Ege: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Rüzgar; Kuzey Ege kıyılarında öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-40 Km/S) esecek.

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu, doğusu çok bulutlu geçecek.

İÇ Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Sinop ve İnebolu çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Samsun ve Ordu çevreleri aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Trabzon'da kuvvetli Rize ve Hopa çevrelerinde şiddetli yağış olması bekleniyor.

DOĞU Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, Elazığ ve Malatya dışında geneli aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Muş, Ağrı ve Van'ın kuzeybatı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU Anadolu: Parçalı, doğusu çok bulutlu, doğusu (Diyarbakır, Batman, Siirt ve Mardin) aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler