“Türk ordusu ve gayler”

 BBC, “Pembe Teskere” adlı belgeselde Türk ordusunun, eşcinselleri gay olduklarını ispatlamaya zorladığını öne sürdü. "Homoseksüel olduğunu kanıtlamak küçük düşürücü sıkıntı çektiren bir iş” diyen BBC, Türk ordusunun gaylerden talep ettiği iddia edilen ka

“Türk ordusu ve gayler”

 

BBC, “Pembe Teskere” adlı belgeselde Türk ordusunun, eşcinselleri gay olduklarını ispatlamaya zorladığını öne sürdü. "Homoseksüel olduğunu kanıtlamak küçük düşürücü sıkıntı çektiren bir iş” diyen BBC, Türk ordusunun gaylerden talep ettiği iddia edilen kanıtlara da vurgu yaparak, bir gayden, “kadın gibi giyinerek çektirdiği bir fotoğraf” başka bir gayden ise, “bir başka erkekle cinsel ilişkiye girdiği bir fotoğraf” istendiği iddiasında bulunuldu.

 

İngiliz yayın kuruluşu BBC World’de çeşitli gün ve saatlerde yayınlanacak olan Emre Azizlerli’nin çektiği Türk ordusu ve gayleri konu alan “Pembe Teskere” (The Pink Certificate) adlı belgesele ilişkin, Türk erkekleri için askerlik hizmetinin zorunlu olduğunu belirtilerek, “Türk erkekleri sadece hasta, engelli ya da homoseksüel olduklarında zorunlu askerlikten kaçabilirler. Ancak homoseksüel olduğunu kanıtlamak küçük düşürücü sıkıntı çektiren bir iş” diye yazdı.

 

Haberde, Türk ordusuna gay olduğunu söyleyen ve diğer askere alınanlarla birlikte sağlık taramasından geçirilen, gerçek ismi gizlenen 20 yaşındaki “Ahmet” adını verdikleri gencin, “Bana futboldan hoşlanıp hoşlanmadığı mı, kadın kıyafetleri giyip giymediğimi ya da kadın parfümü kullanıp kullanmadığı mı sordular” iddialarına yer verildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler