Türk kızının büyük dramı

Ayşe Yaman, 23 yıl önce büyük umutlarla Almanya’ya gitti. Ayşe Yaman’ın daha sonra yaşadığı birliktelikten kızı Elif dünyaya geldi. Buradaki yaşama ayak uydurmaya çalışan Ayşe Yaman’ın acı dolu öyküsü, kızı Elif henüz üç aylıkken sevgilisi tarafından terk

Türk kızının büyük dramı

Ayşe Yaman, 23 yıl önce büyük umutlarla Almanya’ya gitti. Ayşe Yaman’ın daha sonra yaşadığı birliktelikten kızı Elif dünyaya geldi. Buradaki yaşama ayak uydurmaya çalışan Ayşe Yaman’ın acı dolu öyküsü, kızı Elif henüz üç aylıkken sevgilisi tarafından terk edilmesiyle başladı.

Kızına hem anne hem de baba olmaya çalışan Yaman, çeşitli işlerde çalışıp geçimini sağlamak için yıllarca mücadele verdi. Ancak 7 yıl önce, Almanya Gençlik Dairesi, psikolojik sorunları olduğu gerekçesiyle Ayşe Yaman’dan o zaman 12 yaşında olan kızını aldı.
 
Devlet korumasındaki kız, bir süre sonra Hıristiyan ailenin yanına verildi. Söz konusu ailenin kızını kiliseye götürdügünü öğrenince geri almak için mücadele başlatan Ayşe Yaman işsizliği gerekçe gösterilerek sınır dışı edildi. Ayşe Yaman’ın yardım çığlığını duyan aracılar, anne ile kızını buluşturmak için harekete geçti.

ORTADAN KAYBOLDU

Sınır dışı edildikten sonra Türkiye’de bir süre Ankara Kadın Konuk Evi’nde kalan, daha sonra da çalışmak için turistik bölgelere giden Ayşe Yaman, kızıyla bir araya gelmek için yardım istedikten sonra geçen Temmuz ayında ortadan kayboldu. Yaklaşık 10 gün önce Sakarya’nın Hendek İlçesi’nde ulaşılan Ayşe Yaman ile irtibat kuran aracılar, kızı Elif Yaman’ı arayıp randevu aldı. Ayşe Yaman, kızıyla geçen pazar günü görüşebileceğini söyleyince Elif Yaman’a da uçak bileti alındı.
 
Türkiye’ye ilk kez gelecek olan ve yıllardır hasretini çektiği annesine kavuşmanın hayalini kuran Elif Yaman, hazırlıklarını tamamlayıp uçağa bineceği gün annesi Ayşe Yaman’ı aradı ancak ulaşamadı. Bir kez daha haber vermeden ortadan kaybolan Ayşe Yaman’a bir türlü ulaşılamadı. Hayalleri yıkılan Elif Yaman da Türkiye’ye gelmekten vazgeçti.
 
’EN GÜZEL HEDİYE OLACAKTI’
 
Koruyucu ailenin yanında kalması için yasal yaş sınırını aşması nedeniyle tek başına kalan Elif Yaman, bir reklam ajansında işe başladı ve Bünde kentinde bir ev kiraladı. Genç kıza, burada tanıştığı Üstündağ Ailesi evinin kapısını açtı.
 
Zaman zaman Türk ailenin evine gidip kalan ve Türkçe bilmeyen Elif Yaman, "Yaşamım boyunca alacağım en güzel yılbaşı hediyesini kaybettim. Günlerce gözüme uyku girmedi. Bu yaşıma kadar görmediğim ülkem Türkiye’ye ilk defa gidecek, yıllar sonra anneme sarılacaktım, olmadı. Annemi istiyorum, ne olur bana yardım edin.
 
Son bir kez annemi görmek istiyorum. Bu yaşıma kadar annemle tek bir fotoğrafım var. O fotoğrafa sarılıp avunuyorum" dedi. Ekonomik sıkıntı içinde olduğunu da sözlerine ekleyen ve annesine kavuşma hayali yarım kalan Elif Yaman, yetkililerden de yardım istedi.
 
TÜRK AİLE YALNIZ BIRAKMADI
 
Kızıyla aynı sınıfta okuduğu için yakından tanıdığı Elif Yaman için elinden geleni yapmaya çalıştığını söyleyen İncime Üstündağ, şunları anlattı: "Elif çok talihsiz. Psikolojik sorunları olan annesi ona zarar vermesin diye Alman hükümeti çocuğu koruyucu anneye vermiş.
 
Yaşı ilerleyince koruyucu ailenin yanından ayrılan Elif, Bünde kentinde kendine bir ev tuttu. Bir reklam ajansında iş bulup çalışmaya başladı. Ancak orda ücretini vermediler. Üç ay bende kaldı. Yaşadığımız Menlle ile onun evinin olduğu Bünde arası 20 kilometre. Zaman zaman bize gelir, kızımla evimizde kalır. Biz elimizden geldiğince sahip çıkmaya çalışıyoruz.
 
Ancak anne özlemi ağır basıyor. Ekonomik sıkıntılar belini büküyor. Tek başına yaşamaya çalışıyor. Annesini görecek diye çok umutlanmıştı. Pazar günü akşamı Türkiye’ye uçmayı beklerken, sabah saatlerinde annesinin tekrar ortadan kaybolduğunu duyunca yıkıldı. En büyük korkusu annesinin bir ruh hastalıkları hastanesine kapatılması."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam