Türk işçiler toprağı öptü

Ekmek parası kazanmak için çocuklarını, eş ve dostlarını Türkiye'de bırakıp Libya'ya giden ve burada çıkan isyan nedeniyle Türkiye'ye geri dönen Türk işçiler, 6 gün süren deniz ve kara yolculuğunun ardından memleketleri Ordu'ya ulaştılar. Fatsa Otogarı'na

Türk işçiler toprağı öptü

Ekmek parası kazanmak için çocuklarını, eş ve dostlarını Türkiye'de bırakıp Libya'ya giden ve burada çıkan isyan nedeniyle Türkiye'ye geri dönen Türk işçiler, 6 gün süren deniz ve kara yolculuğunun ardından memleketleri Ordu'ya ulaştılar.

Fatsa Otogarı'na iner inmez toprağı öpen Türk işçiler, "Allah'a şükür" diye dua ettiler. Bazı Türk işçiler, çocuklarını bazıları da torunlarını doyasıya kucaklayarak öptüler. Türk işçilerin Libya'da yaşadıkları korkuyu halen atlatamadıkları gözlendi. Türk işçileri karşılayan yakınları sevinç gözyaşlarına hakim olamadıkları gözlendi.

 

Türk işçilerden Abdullah Tarhan, kampta yağmalandıktan sonra zorunlu kaçış yapmak zorunda kaldıklarını belirterek, "Havaalanına sığındıktan sonra halkın baskısı nedeniyle bir depoda sabahladık. Daha sonra stadyumda bir gece kaldık. Elinde Kaleşnikof tüfeği olanlar bizi bir oyana sürttü bir buyana. Bayağı bir korku yaşadık. Daha sonra 20 saatlik bir deniz yolculuğunun ardından Marmaris Limanı'na ulaştık. Yollarda gelirken cep telefonlarımızın şarjları bitti, daha kimseden haber alamadık.

Şu anda öyle bir durumdayım ki 6 gün önce cumartesi günü ayağıma giydiğim çorapla duruyorum. Ben Libya'ya inşaatçılık yapmaya gitmiştim" dedi.

 

Türk İşçilerden Şuayip Sezgen ise Libya'ya çalışmak için 1 ay önce gittiğini ifade ederek, "Ne yapalım nasip değilmiş. Mağdur duruma düştükten sonra bizlere çok yardımcı oldular. Otobüsten iner inmez toprağı öptüm, eve gidince de şükür namazı kılacağım. Bütün ailemiz bizi bekliyor" diye konuştu.

Türk işçiler, Fatsa'dan Korgan ilçesine geçtiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler