Türk hacılar şeytan taşlıyor!

Arafat'a çıkarak gün boyu dua eden 3 milyondan fazla hacı adayı, daha sonra Müzdelife'ye geçti. Hacı adayları, buradan da ülkelerine göre kafileler halinde şeytan taşlama için düzenli bir şekilde Mina'ya geldi.Olası bir izdihama karşı gerekli önlemlerin a

Türk hacılar şeytan taşlıyor!

Arafat'a çıkarak gün boyu dua eden 3 milyondan fazla hacı adayı, daha sonra Müzdelife'ye geçti. Hacı adayları, buradan da ülkelerine göre kafileler halinde şeytan taşlama için düzenli bir şekilde Mina'ya geldi.

Olası bir izdihama karşı gerekli önlemlerin alındığı Mina'da şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yaşanmazken, şeytan taşlama yerinin 4 kata çıkarılmış olması da önceki yıllarda meydana gelen sıkışıklığı önlüyor.

Alınan tedbirler kapsamında her ülkenin hacıları kafileler halinde şeytan taşlama görevlerini yerine getiriyor.

Türk hacı adayları da Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla kafile sırasına göre belirli saatlerde Mina'ya gidiliyor. Şeytan taşlamanın ardından kurbanları kesilen adaylar ihramdan çıkarak hacı oluyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam