Türk dolandırıcı Viyana'yı dolandırdı

Avusturya’nın başkenti Viyana’da Türk dolandırıcı, bir otomobili 15 kişiye sattı ve aldığı paralarla ortadan kayboldu.Alınan bilgiye göre, Viyana'da acil paraya ihtiyacı olduğunu söyleyerek lüks otomobilini değerinin altında bir rakama satışa çıkaran Türk

Türk dolandırıcı Viyana'yı dolandırdı

Avusturya’nın başkenti Viyana’da Türk dolandırıcı, bir otomobili 15 kişiye sattı ve aldığı paralarla ortadan kayboldu.

Alınan bilgiye göre, Viyana'da acil paraya ihtiyacı olduğunu söyleyerek lüks otomobilini değerinin altında bir rakama satışa çıkaran Türk vatandaşı K.H.Ç., 15 ayrı kişi ile anlaştı. Hazırladığı sahte belgelerle aracı için bu kişilerden kapora alan K.H.Ç., bu paralarla ortadan kayboldu.

Olayın mağdurları, yaşananları Avusturya polisine bildirdi. Polisin yaptığı araştırma ve incelemeler sonunda dolandırıcının İstanbul’da olduğu ortaya çıktı.

K.H.Ç.’nin Viyana’da çalıştığı oto tamir servisi işletmesinin sahibi Hızır Şimşek, “K.H.Ç. isimli bir genç İstanbul’da bu işte çalıştığını ve oto tamir bakım işlerinden iyi anladığını söyledi, ben de işe aldım. 11 gün yanımda çalıştı ve bana çok büyük bir zarara sebep oldu. Burada müşterilerimden para çaldı, telefon çaldı, müşterinin arabasını çaldı, götürdü sattı. Kendi arabasını tam 15 kişiye sattı. İlk önce bana sattı. Benden sonra gitti, 15 kişiye daha sattı. Herkesten para almış. Sattığı kişiler buraya gelip K.H.Ç.’yi soruyorlar ve şuanda aranıyor” dedi.

“BAŞIMA ÖRÜLEN ÇORABIN HADDİ HESABI YOK”

Viyana’da yaşayan gurbetçi İbrahim Yüksel ise, dolandırılış hikayesini şöyle anlattı:

“Bu araba yüzünden başıma örülen çorabın haddi hesabı yok. Araba benden önce dört-beş kişiye bana verdiği fiyattan daha yüksek meblağlara satılmış. Yurt dışında yaşayan Türkler olarak biz birbirimize güveniyoruz. Paranın yarısını veririz, diğer yarısını kağıtlarını aldığımız zaman öderiz. Yani bu böyle devam ediyor. Bu iş yerini tanıdığım ve burada çalıştığım için de güvendim ancak yanıldım, büyük hata yaptım. Ben parasının tamamını verdim. Dolandırıldığımı anladığım zaman paramı alamadım. Bu beyefendi de bizi dolandırdıktan sonra aynı miktarlarda 15 kişiyi de dolandırıp aldığı paralarla İstanbul’a gitti. Şimdi bizim paralarımızla orada hayatını sürdürüyor. Benim kamuoyundan tek ricam, bu tip insanları deşifre etmeleri.”

Oto tamir firmasında mühendis olarak çalışan Martin Hierl de, “Bu firmada 2011 yılından beri çalışıyorum. K.H.Ç. bizi firma olarak zarara uğrattı. Firmadan para ve malzeme çaldı. Müşterilerin arabalarını çaldı sattı” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler