Turizmcilere yeni umut!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), okulların eğitim-öğretim yılı başlangıç ve bitiş tarihlerinin turizm sezonu dikkate alınarak belirlenmesine ilişkin taleplerinin Bakanlar Kurulu tarafından kabul edildiğini duyurdu.TÜRSAB'ın üyelerine yaptığı d

Turizmcilere yeni umut!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), okulların eğitim-öğretim yılı başlangıç ve bitiş tarihlerinin turizm sezonu dikkate alınarak belirlenmesine ilişkin taleplerinin Bakanlar Kurulu tarafından kabul edildiğini duyurdu.

TÜRSAB'ın üyelerine yaptığı duyuruya göre, birliğin bir süredir Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde sürdürdüğü temasların sonuçlarının alınmaya başlandığı belirtilerek, şöyle denildi:

''Okulların yarı yıl ve eğitim yılı bitimine ilişkin tatillerinin, bölgelerin sahip olduğu iklim şartları ve turizm sektörü açısından düşük sezon/yüksek sezon koşulları dikkate alınarak yapılmasına ilişkin talebimiz, bakanlığımızın önerisi üzerine Bakanlar Kurulunca kabul edilmiştir.

Buna göre, okullarda 2009-1010 öğretim yılı Ramazan Bayramı'ndan sonra başlayacaktır. Okulların eğitim-öğretim yılı başlangıç ve bitiş tarihleri, bölge koşulları göz önüne alınarak Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılacak ortak çalışma neticesinde belirlenecektir.''

Konuya ilişkin gelişmeler konusunda üyelerin bilgilendirileceği belirtilen duyuruda, ''Konuya göstermiş oldukları ilgi ve hassasiyet nedeniyle başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Kültür ve Turizm Bakanımız Ertuğrul Günay ve tüm kabine üyelerine en derin şükranlarımızı arz ederiz'' ifadesine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam