Tüp Bebek Kuyruğu

Umut doğduMaddi imkansızlıklar nedeniyle tüp bebek sahibi olamayanlara gün doğdu. Sağlık Bakanlığı'nın Haziran ayında SSK hastalarının da Emekli Sandığı ve Bağ- Kur'lular gibi tüp bebek uygulamasından yararlanabilmesi yönünde karar almasıyla, tedavi için

Tüp Bebek Kuyruğu

Umut doğdu

Maddi imkansızlıklar nedeniyle tüp bebek sahibi olamayanlara gün doğdu. Sağlık Bakanlığı'nın Haziran ayında SSK hastalarının da Emekli Sandığı ve Bağ- Kur'lular gibi tüp bebek uygulamasından yararlanabilmesi yönünde karar almasıyla, tedavi için hastanelere yapılan başvurular arttı.

Devlet tedavi için 1260 YTL'lik yardım yapıyor. İlaç masraflarının ise yüzde 80'ini karşılıyor. Bu uygulama sayesinde, şimdiye kadar 2 milyon kadının tüp bebek sahibi olabilmek için beklediği belirtiliyor.

35 yaş üstü riskli

Tüp bebek tedavisinin 7-8 bin YTL'ye mal olduğunu dile getiren Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recai Pabuçcu, bu ücreti karşılayamayan ailelerin, hastanelere akın etmeye başladıklarını ifade ediyor.

 Tedavinin başarısında, anne yaşının çok önemli olduğuna dikkat çeken Pabuçcu, tüp bebek müracaatları arasında 40-45 yaşlarında olanların sayıca fazla olduğunu söylüyor. Pabuçcu, bu yaş aralığında olanların tedavi şanslarının çok düşük olduğunu belirterek, "İdeal olanı 35 yaşın üzerinde olmamaktır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam