Travestiyle alem pahalıya mal oldu

 İzmir'de, cinsel ilişkiye girdikleri travesti İ.Ö.'ye etek giydirip, fotoğraflarını çekerek parasını ve bazı eşyalarını gasp ettikleri iddiasıyla tutuklu yargılanan 5 sanıktan üçüne 11'er yıl 8'er ay, iki sanığa ise 6'şar yıl 8'er ay hapis cezası verildi

Travestiyle alem pahalıya mal oldu

 

İzmir'de, cinsel ilişkiye girdikleri travesti İ.Ö.'ye etek giydirip, fotoğraflarını çekerek parasını ve bazı eşyalarını gasp ettikleri iddiasıyla tutuklu yargılanan 5 sanıktan üçüne 11'er yıl 8'er ay, iki sanığa ise 6'şar yıl 8'er ay hapis cezası verildi. 
 
Geçen yıl Şubat ayında meydana gelen olayda, S.K., İ.B., M.K., F.A. ve S.K., iddiaya göre, internet ortamında tanışıp arkadaş oldukları travesti İ.Ö.'nün evine gitti. İ.Ö., sanıklardan M.K. ve S.K. ile cinsel ilişkiye girdi. İlişkinin ardından İ.Ö., beş kişiye alkolllü içecek ikram edip sohbete başladı.
 
Sohbet sırasında 5 kişi, cinsel ilişki sırasında görüntülerinin çekilmesinden süphelenip İ.Ö. ile tartışmaya başladı. S.K., cep telefonuyla, İ.Ö.'nün kadın giysili halini çekip, "Ya 2 bin lira para veririrsin.
 
Vermezsen görüntüleri ailene gösterip, internet ortamında yayacağım" diye tehdit etti. Beş kişi İ.Ö.'nün cep telefonunu, dijital fotoğraf makinasını, mont, video kaseti ve cüzdanından 150 TL parayı alıp evden ayrıldı. İ.Ö.'nün şikayeti üzerine gözaltına alınan 5 kişi, tutuklandı. 
 
11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki son duruşmaya tutuklu yargılanan S.K., İ.B., M.K., F.A. ve S.K., ile mağdur İ.Ö. ve tarafların avukatları katıldı. İ.Ö., eşyalarının iade edilmediğini, ancak sanıkların yakınlarının kendisine 10 bin lira para verdiklerini belirtti.
 
İ.Ö., "Benim montumun değeri 3 bin 500 liradır. Bana verilen para, malların bir kısmını karşılar, diğer malların değerini bilmiyorum. Geri kalan zararım karşılanırsa sanıklardan şikayetçi değilim" dedi. 
 
 
 
SANIKLAR SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ 
 
Sanık S.K. ise, "Benim olay yerine gitme amacım yağma değildi, sadece internet ortamında tanışmada kadın olduğunu düşünerek gittim, gitmez olsaydım" diye konuştu. S.K., "Bu olaydan dolayı herkese rezil oldum. Ben müştekinin annesini ilk defa duruşmada gördüm.
 
Biz polislerin orada olduğunu bile bile gittik. Şantaj filan yapmadık. Ben telefonda senetten de bahsetmedim. Bu polisin bize kurduğu bir tuzaktır. Gasp amacıyla da gitmedim. Mağdurum. Aileme bakmakla yükümlüyüm. Ben şeker hastasıyım. Öncelikle beraatimi ve tahliyemi istiyorum" dedi. Diğer sanıklarda benzer ifadelerle suçlamaları kabul etmedi. 
 
CEZA YAĞDIRILDI 
 
Mahkeme heyeti, sanıklardan S.K., İ.B. ve S.K.'yi 11'er yıl 8'er ay, M.K. ve F.A.'yı 6'şar yıl 8'er ay hapis cezasına çarptırıp tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam